**Komşu iller Bitlis, Mardin ve Siirt Üniversiteleri’nde Tıp Fakültelerinin gündeme gelmesi üzerine Batman’da girişimler hızlandırıldı. Milletvekili Ataullah Hamidi, komşu illerden önce bu talebi Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere üst düzey mercilere ilettiklerini belirterek: “Tıp Fakültelerinin komşu illere verilmesine karşı değiliz. Ancak biz bu talebimizi aylar öncesinden yaptık. Bu konuda da sonuç alacağız” dedi.

TIP FAKÜLTESİ, KOMŞULARIN DA GÜNDEMİNDE
Komşu iller Bitlis, Mardin ve Siirt Üniversitelerinin gündemindeki Tıp Fakültesi isteği için Batman da Ankara’da lobi çalışmalarını sürdürüyor. Tıp Fakültesi olmayan her üniversitenin hayalinde bu bölümün olduğunu ifade eden Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi: “Gerek özel hastanelerimiz,  gerek nüfus potansiyelimiz ve gerekse de Bölge Devlet Hastanemizdeki hasta yoğunluğu, şehrimize ne denli Tıp Fakültesinin şart olduğunu gözler önüne seriyor. Bu konuyu hep gündemde tutuyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu isteğimizi geçen yıl bizzat aktarmıştım. Ve bu konuda mesafe aldığımıza inanıyorum. Komşu illerimizin Üniversitelerine de Tıp Fakültesinin verilmesine karşı değiliz. Öncelikli hedeflerimizden biri de bir an önce Tıp Fakültesine kavuşmaktır” dedi. Öte yandan Batman Üniversitesi Senatosunun da hafta içinde toplanıp, Tıp Fakültesi için yeniden girişimlerde bulunacağı gelen haberler arasında.

CUMHURBAŞKANI, SİİRT’E MÜJDEYİ VERDİ

Siirt İl Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt Üniversitesi’ne 1.5-2 yıl içinde tıp fakültesini kurulacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu; “Size bugün buradan bir müjde veriyorum. 2 Yıla kalmaz Siirt Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kuracağız. Tıp konusunu Siirt’te halledeceğiz.” TV ekranlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını takip eden Batmanlı bazı vatandaşlar ise şunları söylediler: “Uzun bir süredir Batman’ın gündeminde olan Tıp fakültesinde maalesef nüfusu bizden çok çok küçük illerin bile gerisinde kaldık. Batman Bölge hastanesi, Sağlık Bakanlığı ile yapılacak bir sözleşmeyle Tıp fakültesi olarak da hizmet verebilir. Alanya ilçesinde bile Keykubat Üniversitesi bünyesindeki Tıp Fakültesi Devlet hastanesi binasında hizmet veriyor. Yılda 2 milyon hastanenin muayene olduğu Batman Bölge Devlet hastanesinin bir bölümü hala neden Tıp fakültesine dönüştürülmüyor, anlamış değiliz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim