** ‘Gazeteciler günü’ nedeniyle gazetecileri konuk eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Rektör Durmuş: “Tıp Fakültesi isteğimizi tüm Bakanlara yazılı olarak sunduk. Mardin’in de Tıp Fakültesi isteği var. Eğer oraya öncelik verilirse Batman çok gecikir. Bu konuda şehrin bütünleşmesi gerek” dedi.

REKTÖR, BASINLA BULUŞTU
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, üniversite yemekhanesinde gazetecilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. ‘Gazeteciler günü’ nedeniyle gazetecileri konuk eden Rektör Durmuş, çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. Batman’a Tıp Fakültesi kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Durmuş: “Batman’ın sağlık altyapısı fakülte ve eğitim-araştırma için oldukça müsait. Tıp Fakültesi isteğimizi tüm Bakanlarımıza yazılı olarak bildirdik. Tıp Fakültesi’nin kurulması için Bakanlar Kurulunun kararı gerek. Bu konuda kentin birleşip, siyasi mekanizmayı harekete geçirmesi gerek. Özellikle Tekno Kent projesi için sayın Milletvekilimiz Ataullah Hamidi’nin yoğun girişimleri olmuştu ve Tekno Kent’in Batman’da kurulmasına karar verildi. Tıp Fakültesi için de yoğun taleplerimizi ilgili mercilere aktarmalıyız” dedi.

“ÖNCELİK MARDİN’E VERİLİRSE BATMAN ÇOK GECİKİR”
Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mardin’in de Tıp Fakültesi talebi var. Eğer Batman’dan önce oraya Fakülte kurulursa, Batman çok gecikir. Batman’a Tıp Fakültesi de kurulmayacaksa Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurulabilir. Fakülte veya Araştırma Hastanesi Batman’a şart. Bir Tıp Fakültesi’nin oturması için en az 10 yıl gerek. Her geçecek yıl, bu süreyi daha da uzatacaktır. Şehir olarak bu isteğimizi birlik-beraberlikle daha gür şekilde aktarmalıyız.”

“YÖK’ÜN İNCELEMESİ SÜRÜYOR”
Geçtiğimiz aylarda kılık-kıyafet yasağıyla ilgili suni olarak üniversitenin gündeme getirildiğini de belirten Rektör Durmuş, şöyle devam etti: “Batman Üniversitesi’nin akademik çalışmalarıyla ön plana çıkmasını istiyoruz. Üniversiteye yönelik algı operasyonu oluşturulmuştu. YÖK’ün bu konuda incelemesi devam ediyor. YÖK’ten bir heyet üniversitemize gelip, öğrencilerimizle görüşüp ayrıldı. İncelemeler devam ediyor.”

KAMPÜSE 25 MİLYON TL’LİK SPOR YATIRIMLARI
Batı Raman kampüsünde yaklaşık 25 Milyon TL’lik spor yatırımları gerçekleştireceklerini de kaydeden Durmuş: “Batı Raman kampüsümüzde öğrencilerimizin yaşam alanlarını çoğaltmayı hedefliyoruz. 25 Milyon TL’lik spor yatırımları için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. 15 Bin öğrencimiz mevcut. Kendilerine hem akademik hem de sosyal faaliyetler noktasında güzel şeyler kazandırmak istiyoruz” dedi.

“DSİ, LOJMAN İNŞAATINA BAŞLADI”
Hasankeyf ilçesindeki Meslek Yüksekokulu bünyesindeki öğrenciler için yurt binasının yapımına başlandığını da sözlerine ekleyen Rektör Durmuş, şöyle konuştu: “DSİ, 100 erkek 100 de kız öğrenciler için lojman yapımına başladı. Projeler çizildi. Akademik personel için de barınma sorunu çözülecek.” Üniversitenin akademik kadrosunu güçlendireceklerini de kaydeden Durmuş, 200 olan akademik personel sayısını 2018’de 400’e çıkarmayı hedeflediklerine dikkat çekti. (Barış Arslan-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim