HER YERDE ŞEKER TEZGAHI

11 Ayın Sultanı Ramazan bayramı arifesinde, işportacı tezgahlarında daha şeker ürünleri ve çikolata ön planda. Gülistan caddesindeki Mısır Çarşısı’nda çikolatanın kilosu 41 ila 118 TL arasında değişiyor. Müşterilerin daha çok Elegan şekerlerini tercih ettiğini belirten Mısır Çarşısı işletmecileri, “Hafta sonu daha çok şeker satışını gerçekleştirdik. Bayram arifesinde şekere daha fazla ilginin olmasını bekliyoruz. Lokum fiyatlarında da geçen yıla göre ciddi bir artış olmadı. Sıcak havalar son günlerde kendisini gösterdi. Çikolata ve erime riski olan şeker ürünlerini dondurucularda tutuyoruz” dediler.

16. CADDE İŞPORTA ALANI

Her bayramda olduğu gibi bu yılda 16. cadde ile Mehtap çevresindeki sokaklarda tezgah açan işportacılar sahura kadar çalışıyor. Yıllardır işportacılık yapan Ali Baltacı, bayram arifesi haftasında hareketliliğin yaşandığını söyledi. Tezgahlarını sahura kadar açık tuttuklarını kaydeden Baltacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık bayram arifesindeyiz. 16. cadde de bu yıl kaldırımların düzenlenmesi işimize yaradı. Daha rahat çalışma imkanı buluyoruz. Bayram gecesine kadar tezgahlarımızı açık tutacağız. Uygun fiyatlarla vatandaşlar giyimden ayakkabıya kadar her türlü ihtiyaçlarını tezgahtan karşılayabilecek.”

HER TEZGAHTA ŞEKER VAR

Elma Sokağı ile köy pazarı Alo Tevşo’da şeker tezgahlarını erken açan bazı esnaflar, her bütçeye göre şeker bulunduruyor. Köy pazarında şeker satıcılığını yapan Sadık Akkuş, müşterilerinin daha çok dar gelirli kesimden oluştuğunu ifade etti. Kilosu 10 ila 55 TL arasında satılan şekerlere orta gelirli vatandaşların ilgi gösterdiğini söyleyen Akkuş, “Bugünden sonra şeker satışında artış olmasını tahmin ediyoruz. Daha yeni yeni vatandaş şeker ihtiyacını karşılıyor” dedi. Öte yandan Elma Sokağı’ndaki Işık Kuruyemiş’in tezgahları da tamamen şeker ürünleriyle süslendi. Lokum kilosu 15-20 TL, badem kilosunun da 10 ila 30 TL arasında satıldığını belirten Işık Kuruyemiş işletmecisi Orhan Gültekin, “Reyonlarımız tamamen şeker ürünleriyle dolu. Vatandaş hangi ürünü istiyorsa bütçesine göre işyerimizden istediği şeker ürünlerini alıp ayrılıyor” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim