** Batman Jandarma Komutanlığı’nda görevli 8 askerin şehit olduğu terör saldırısı Batmanlıları sokağa döktü. Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan vatandaşlar, ‘Kardeşliğimizi bitiremeyeceksiniz’, ‘Bayrak inmez, ezan susmaz’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganlarını haykırdı.

BATMAN’DA PROTESTO
Batman il sınırı yakınındaki Mardin-Dargeçit Çelik köy yolunda önceki gün teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle 1’i astsubay 7 uzman çavuş şehit olmuştu. Dün sabah Batman Hava Üssü’nde düzenlenen cenaze töreniyle memleketlerine uğurlanan şehitler için Batmanlılar, akşam saatlerinde ‘teröre lanet’ yürüyüşü düzenledi. Batman Düşünce ve İnanç Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş kortejinin önünde Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ve Batman Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, yer aldı.

“AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”
Batman Park AVM önünden, Atatürk parkına kadar Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan vatandaşlar, ‘Kardeşliğimizi bitiremeyeceksiniz’, ‘Bayrak inmez, ezan susmaz’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganlarını haykırdı. Basın açıklamasını okuyan Düşünce ve İnanç Platformu sözcüsü Mehmet Ergin: “Dün 8 Şehit Verdik; 8 Can, 8 Evlat, 8 Ana, 8 Kardeş, 8 Baba. Kim ne derse desin, dün, 8 yarım kalmış hikayeye, 8 yiğit verdik. Barıştan yana olmadığını çözüm sürecini baltalayarak ortaya koyan taşeron örgüt PKK, bölgemizin ve ülkemizin istikrarını bozmaya devam etmektedir. Yıllardır bölge halkına uzun yıllar unutamayacakları eziyetler çektirmiş, özellikle hendek çukur eylemleriyle birlikte evlerini barklarını başlarına yıkmış, pek çok il ve ilçemizi yaşanmaz hale getirmiştir” dedi.

“KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ”
Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler Türküyle, Kürdüyle 81 milyon vatansever olarak bu hain senaryonun farkındayız. Biliyoruz ki, Türkiye’nin istikrarına yönelik hesaplar aslında İslam âlemini köleleştirmeye yöneliktir. 15 Temmuz darbesini mahkûm eden halkımız, her türlü terör ve fitne girişimlerini de başarısız kılmaya muktedirdir. Bu vatan hepimizin, bu bölge hepimizin, bu şehir hepimizin her şeyden önce bu kardeşlik hepimizindir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim