**30 Mart 2014 tarihinde görev süresi dolacak olan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, hafta sonu konuk olduğu Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nde basın mensuplarının bazı sorularına açıklık getirdi. Temel; “Görev süremizde oturtamadığımız tek konu temizlikti” dedi.

VİZYON PROJESİNDE RİSK ALDIK”
4.5 Yıllık Belediye Başkanvekilliği döneminde kentin birçok sorununaa çözüm bulduklarını söyleyen Belediye Başkanvekili Serhat Temel, temizlik konusunda arzu edilen yerde olmadıklarını ifade etti. Turgut Özal bulvarı ‘Vizyon’ projesinin bitmesiyle herkesin takdirini kazanacağını belirten Başkanvekili Temel; “Mimari açıdan her yönüyle örnek olan bu projemizin değeri zaman içinde anlaşılacak. Elbette bazı eksikliklerimiz olabilir. Fakat proje tamamlanmadan farklı eleştirilerin olması bizi üzüyor. Birçok şehirde olmayan örnek bir projeye imza attığımıza inanıyorum. Bisiklet yolu güzergahını eğer araç sürücüleri ihlal ediyorsa, ne yapmamız gerekiyor? İkinci etapta o bisiklet yolu güzergahı korumak için bordür taşı döşemek zorunda kaldık. Vizyon projesinde risk aldık ama böyle bir çalışmada Batman’ın vizyonunu değiştirdi” dedi.
“HEPİMİZİN SIKINTISI TEMİZLİK”
Batman’ın ciddi sorunlarından birinin de temizlik olduğunu anımsatan Başkanvekili Temel, şöyle devam etti; “Köylerde çöp yoktur. Kırsalda yaşayanlar çöpleri toplar, atık diye bir şey bırakmaz. Yaklaşık beş yıldır üzerinde titizlikle durduğumuz bir konu da çöptür. Maalesef temizlik kültürünün yerleşmesi için başlattığımız kampanyalarda da arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Şehrimizin birçok önemli güzergahında çöp atıklarını görünce üzülüyoruz. Turgut Özal Bulvarı’na geçen yıl monte ettiğimiz ahşap çöp kutularındaki bidonların yerlerinden sökülüp çalınması düşündürücüdür. Belediye’ye ait malın esnafımız tarafından korunması gerekiyor. Fakat bir türlü temizlik konusunda gerekli desteği alamadık. Gülistan caddesinde de aydınlatma direkleri ile çöp kutularının yerlerinden sökülmesi bu konuda ne kadar geride kaldığımızı gösteriyor. Görev süremde tek eksik gördüğüm hizmet temizliktir.”

Editör: TE Bilişim