**Programda öğrencilere seslenen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş; “Çok çalışın, tembellik elbisesini üzerinizden atın. Çok okuyup, gece-gündüz çalışın. Emin olun teknolojide başarılı olan ülkeler sizden daha zeki değiller” dedi.

BÜ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTULAR
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ve Roleda Makine temsilcileri, kariyer etkinliği kapsamında üniversite öğrencileriyle buluştu. Batı Raman kampüsünde düzenlenen etkinliğe Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, üniversite personeli, öğrenciler ve STK temsilcileri katıldı. Kariyer etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Durmuş: “Sevgili öğrencilerim sizi Huawei’nin ve Roleda Makine’nin temsilcileriyle buluşturduk. Kariyerinize bir katkıda bulunsunlar istedik. Sizin ufkunuzu açsınlar istedik” dedi. Öğrencilerinin kaliteli bir öğretime kavuşması için her türlü altyapıyı, üstyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Durmuş: “Bu kapsamda dil araştırma merkezi kurduk, yakında resmi gazetede yayınlanır. Bir dilin bir insana neler kattığını çok iyi biliyorum. Bu sebeple içinde bulunduğumuz coğrafyada Arapça, Kürtçe, İngilizce ve Çince dillerini öğrenmeniz size katma değer oluşturacaktır. Bizim bu coğrafyada Arapça konuşan Türkçe, Kürtçe, İngilizce konuşan çocuklarımızın katma değerleri çok yükseliyor. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz diye araştırmalar yapıyoruz” diye konuştu.

GEBZE ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ
Gebze Üniversitesi ile yaptıkları iş birliği sayesinde mühendislerinin seviyelerini daha da çok yükselteceklerini ifade eden Durmuş: “Mühendislerimizi aranan mühendisler seviyesine getireceğiz. Hocalarımız ileri araştırmalar yapacak, devletin imkanlarını her iki üniversite için kullanacağız” dedi. Öğrencilerinin kaliteli yetişmesi için çabaladıklarını da sözlerine ekleyen Rektör Durmuş, şöyle devam etti: “Birinci isteğim; çok çalışmanız, tembellik elbisesini üzerinizden atmanızdır. Çok okuyup, gece gündüz çalışmanızdır. Emin olun teknolojide başarılı olan ülkeler sizden daha zeki değiller. Sadece sizden daha fazla çalıştıkları için ilerideler. İkinci isteğim ise; özgür fikirli olup, aklınızı ideallerinizi kimseye esir etmemenizdir. Aklı hür, vicdanı hür olun. Böyle olursanız her şeyin üstesinden gelirsiniz. İlk önce kendiniz için çalışıp kendinizi kurtarın, sonra ailenizi kurtarın, sonra bölgenizi, sonrada ülkenizi kurtarın. Vatana, millete hayırlı evlatlar olun. Dinimizin ilk emrettiği gibi ‘oku’yun.”

“GEBZE’DE YÜKSEK LİSANS
VE DOKTORA YAPIN”
Etkinlikte konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ise Batman Üniversitesi ile iş birliğine yönelik protokol imzaladıklarını belirterek, “Batman Üniversitesi’nin otomotiv alanında, moleküler biyoloji alanında ve en önemlisi arkeoloji alanında harika çalışmaları var. Doğrusu kıskandım. Bunlar bizde de olsun inşallah diyoruz” dedi. Batman Üniversitesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra Gebze Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans, doktora yapmasını istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Aslan, şöyle devam etti “Bu konuda sizleri teşvik etmek istiyoruz. Orda sizlerle beraber olmayı arzu ediyoruz. Gebze Teknik Üniversitesi, bulunduğu konum itibarıyla hakikaten Marmara Bölgesi’nde sanayinin tam merkezinde olan bir üniversitedir. Sizden daha küçük bir üniversiteyiz, 7500 öğrencimiz var. Ama öğrencilerimizin % 50’si lisansüstü seviyesinde, bir araştırma üniversitesiyiz. Dolayısı ile sizin gibi başarılı değerli öğrencileri üniversitemizde görmekten mutluluk duyarız.” Batman Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Musa Kılıç’ın konuşmasından sonra Huawei Türkiye Arge Merkezi Marka Yönetimi Uzmanı Yiğit Can Erginöz, ‘Huawei ve Kariyer’ konulu sunumu ile öğrencileri bilgilendirerek kariyer tavsiyelerinde bulunduktan sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim