*6-8 Olaylarında Turgut Özal Bulvarında hasar gören kurum ve kuruluşlar arasında Telekom ve PTT’de yer almıştı. Telekom Müşteri Hizmetleri bölümünün onarımını 2 ayda tamamlandı. PTT Merkez Şubesi ise onarım için ödenek bekliyor.

 

TELEKOM YENİLENDİ

Turgut Özal Bulvarında hasar gören işyerleri ile kurum ve kuruluşlar arasında yer alan mekanlardan biri de Telekom ve PTT’ydi. Aradan geçen 2 ay içinde hasar gören kurumların çoğu yenilenirken, ödenek bulmayan bazı kurumlar ise yerinde saydı. Telekom Müşteri Hizmetleri Servisinin bulunduğu bina 350 bin TL’lik harcamayla yenilendi. Telekom Müdürlüğü yetkilileri, yeni yıl öncesinde Müşteri Hizmetleri Servisi binasında gerekli tadilat çalışmasının tamamlandığını belirterek şöyle konuştular : “1 ay gibi bir sürede hasar gören servisin tümünü yeniledik. 2015’in ilk günlerinde servisimizde konuklarımızı ağırlayacağız.”

 

PTT’DE İZLER DURUYOR

Kobani olaylarında banka şubelerinin ATM’leri başta olmak üzere hizmet binasında büyük hasar gören PTT Merkez Şubesinde ise yaralar sarılmadı. PTT Genel Müdürlüğü’nün tadilat-onarım ödeneğini çıkarmadığı Batman’da ise gözler Valiliğin yapacağı yardıma çevrilmişti. Resmi kurum ve kuruluşlardan çok esnafın hasarını gidermeye çalışan Hasar Tespit Komisyonu, PTT’nin ödenek talebine sıcak bakmamıştı. Kentte 6-8 Ekim olaylarının izlerinin görüldüğü tek yer olarak bilinen PTT Merkez Şube binasının manzarası güzergahtaki esnaflar arasında da günün konusu oldu.

Editör: TE Bilişim