**MÜSİAD Genel Merkezi’nin Batman’da düzenlediği ‘Tekstil Zirvesi’ne ülkenin önde gelen tekstil firmaları katıldı. Zirvede konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı; “Türkiye, dünyanın en büyük 5’inci tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldi. En büyük hedefimiz ise rakiplerimizi geride bırakarak, Dünyanın en büyük ilk 3 tekstil ihracatçı ve üretici ülkesinden biri olmaktır” dedi.

TEKSTİLCİLER BATMAN’DA BULUŞTU
MÜSİAD Batman Şubesi’nin ev sahipliğinde MÜSİAD Genel Merkezi tarafından Batman’da ‘Tekstil Zirvesi’ düzenlendi. Eva Salon’da düzenlenen zirveye Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ziver Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Genel Merkez yöneticileri, Batman Şube Başkanı Aladdin İraz, siyasi parti temsilcileri, ülkenin önde gelen tekstil firma temsilcileri ve iş insanları katıldı. Toplantıda ilk sözü alan Milletvekili Ziver Özdemir; “Batman’da 40 bine yakın çalışan varsa bizim için huzur verici bir durum. Çünkü bu çorbada herkesin tuzu var. Siyasetçiden bürokrata herkese teşekkür ediyorum. Yatırımcılarımızdan isteğimiz bundan sonraki süreçte büyüyen bu sektörde yan sanayiye de yönelmeleridir. İşsizlik sorununu da böyle çözebiliriz” dedi.

GENEL BAŞKAN; “YENİ ATILIMLAR ŞART”
Daha sonra tekstilciler ve iş insanlarına hitap eden MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise şöyle konuştu; “Türkiye, dünyanın en büyük 5’inci tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldi. En büyük hedefimiz ise rakiplerimizi geride bırakarak, Dünyanın en büyük ilk 3 tekstil ihracatçı ve üretici ülkesinden biri olmaktır. 2 Milyon kişiye iş imkanı sağlayan tekstil ve hazır giyim sektörleri, pandemiye rağmen 2021 yılında 30 milyar doların üzerinde ihracata imza attı. Tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı ise, 16.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Türkiye, sektöründe güvenilir ve aranan bir tedarikçi olduğunu tüm dünyaya defalarca kanıtladı. Tekstil sektöründe, üretimin markalaşma ve yüksek birim fiyatlı ihracata odaklanmaya devam etmeliyiz. Rekabet gücümüzü artırmak için, Ar- Ge'ye yatırım yapmalı ve tüm endüstrilerde dijital kaynaklara ağırlık vermeliyiz.”

VALİ CANALP; “EKONOMİNİN OMURGASI SANAYİDİR”
Zirvede iş insanlarına seslenen Vali Ekrem Canalp da ekonomide güçlü sanayinin rolüne dikkat çekti. Vali Canalp; “Bütün ülkelerde ekonomisinin omurgasını sanayi oluşturuyor. Ülkemizde de sanayi birinci önceliktir. Sanayi güç, kudret ve memleketin istikbali demektir. Bu vilayetler için de öyledir. Tek bir sektörle bu işin üstesinden gelmek elbette mümkün değil. Batman, en fazla genç işsizsin olduğu ikici şehirdir. Kuran-ı Kerim’de bir ayet vardır. Der ki ‘zorlukla birlikte bir kolaylık vardır’. Batman ekonomisini şekillendirirken, Kur-an’daki bu ayet hepimiz için bir rehberdir. Çünkü genç işsizlik bizim aynı zamanda en büyük kolaylığımızdır. Gençlerinizi istihdam edemezseniz her alanda büyük risk oluşur. Fakat derdiniz istihdamsa bu durumda riskiniz en büyük avantaja döner” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim