**Batman’da tekstil sektöründe 42 Bin kişinin çalıştığını belirten TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztkürk; “Piyasada belirsizlik var. İhracat yapan büyük firmalardan iş alamıyoruz. Bayram sonrasına ‘başınızın çaresine bakın’ diyorlar. Artan maliyetlerin önüne geçemiyoruz. Batman’ın can simidi olan bu sektörü daha da zor günler bekliyor” diyor.
SON 15 YILDA HIZLA BÜYÜDÜ
Tekstil sektörünün son 15 yılda Batman’da hızla büyüdüğünü belirten Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, sektörün önümüzdeki günlerde daha da zorlu süreçlerde kalabileceğini söyledi. Batman genelinde 300 tekstil firmasında 42 Bin kişinin çalıştığını söyleyen Öztürk; “Yeni düzenleme ile birlikte firmalar artık İŞKUR üzerinden yapılacak alımlarda zorlanacak. Çünkü hem işverene hem de çalışana cezai işlem uygulanacak. Yeni sistem tekstil firmalarına sıkıntı yaşatacak” dedi.
“MALİYETLERİ TUTTURAMIYORUZ”
Resmi rakamlara göre tekstil sektöründe 42 Bin kişinin çalıştığına işaret eden Öztürk, şöyle devam etti; “Piyasada belirsizlik var. Çalıştığımız ihracat firmalarında eskisi gibi iş alamıyoruz. Bayram sonrasına ‘başınızın çaresine bakın’ diyorlar. Elektrik, doğalgaz, nakliye ve asgari ücret gibi giderlerle baş edemez hale geldik. Geçen yıla göre girdilerde 5-6 kat artış oldu. Maliyetleri tutturmak imkansız. İŞKUR’un yeni çıkardığı mevzuatı gözden geçirmesini istiyoruz. Ayrıca tekstil sektörüne enerji desteği verilmesini istiyoruz.” (Reşat Yiğiz)
İşkurun yeni çıkardığı mevzuat nedir? Çalışanlarınıza asgari ücret ödemiyormuydunuz?
Tekstilde dönen kurnazlıkların haddi hesabı yok işkurun çıkardığı yasa hoşlarına gitmez
Diyarbakır organizasyon 4253 alıyorlar kapıdaki güvenliğe 2000 bırakın diyorlar bırakmasan gelme al burdan yak