“20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM ALANI”
Batman ve ilçelerinde 300’ü aşkın tekstil firmasının 15-20 bin kişiye istihdam sağladığını belirten tekstilci Servet Barlık: “Önceleri tekstil denilince en korkulan riskli mesleklerin başını çekiyordu. Artık bu sektör gerek istihdam, gerekse üretim ve pazarlama imkanları açısından Batmanımızın en ciddi sektörleri arasına girdi” dedi. Barlık, şöyle konuştu : “İlk başlarda fason olarak büyük markalara çalışan Batman ve ilçelerindeki tekstil firmaları şimdi de bir çok firmaya kendi ürünlerini ve markalarını üretme aşamasına getirdi. Tekstil sektörü dünya ekonomisinde rekabet koşulları arttı. Düşük maliyet, kalite ve verimlilik gibi faktörler bu sektörü ön plana çıkardı. Tekstille birlikte bölge ve gençlerimizin işsiz sayısı da göz önünde bulundurulduğunda bu sektör son yılların gözde yatırım alanı olmuştur.”

“50 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI”
Batman’da 300’ü aşkın firmada 25 bin kişinin çalıştığını da anımsatan Barlık, “Bu firmalara bağlı yan sektörleri de düşündüğümüzde rahatlıkla 50 bin kişiye istihdam alanı oluşmaktadır. Batman ve yöresinde dünyanın birçok yerine ihracat yapılıyor. İstihdam rakamlarının arttığı bir dönemde de maalesef tekstil sektöründe bazı sorunlar yaşanıyor. Bu sektörün kalıcı bir hale gelmesini herkes istiyor. Kamu kurumları ve halkın da bu sektörü sahip çıkması isteniliyor. Çünkü bir dönemler İstanbul gibi büyük şehirlerde çalışan tekstil işçileri artık kendi evlerinin önlerinde iş imkanı bulabiliyor. Bu sektöre yatırım yapan firmalara da destek verilmeli. Çünkü şu anda istihdam alanı en iyi olan tekstili daha da genişletmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“ESKİ TEKEL BİNALARI TEKSTİLCELERE VERİLMELİ”
Özelleştirilen Tekel’in eski binalarının tekstil kente yatırım yapan tekstil firmalarına da satışının yapılmasının gerektiğini ifade eden Barlık, sözlerini şöyle sürdürdü : “Eski Tekel binalarında halen hizmet veren firmalara bu binalar satılmalıdır. Yaklaşık 10 yıldır o binalarda hizmet veren tekstil firmaları yüzlerce kişiye istihdam alanı açtı. Özelleştirme İdaresi’nin satışta öncelikli tercihi tekstilcilere tanımalıdır. Bu konuda daha önceden üst düzey yöneticilerinin vaadi vardı. Ayrıca İş-Kur’un yatırımcının yanında yer alması gerekiyor. Son dönelerde Batman İş-Kur Müdürlüğü’nün istihdam konusunda tekstilcilere tanıdığı imkanı da takdir ediyoruz. Batman’ın tekstilde söz sahibi olması için daha da destek vermesi gerekiyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim