*Batman’ın Yolveren köy muhtarı 76 yaşındaki Mehmet Alcu, eşinin rahatsızlığı nedeniyle ilk kez komşu köy Yakıtlı’da oy kullandığını söyledi. Üç sandık görevlisi, bir kişinin oy kullandığı sandığı sandıklar açılıncaya kadar bekledi.

*Yıllar sonra başka bir köyde oy kullanmanın hüznünü yaşadığını belirten muhtar Alcu, “Eşim hastanede. Köyde seçmen gözüken 14 kişi Almanya’da. Tek kişi kalınca, sandığımız komşu köyde kuruldu” dedi.

TEK SEÇMENE SANDIK

Batman’ın Yolveren (Çınera) köyü muhtarlığını 6 dönemdir sürdüren 76 yaşındaki Mehmet Alcu, ilk kez köy sandığının kurulduğu komşu köy Yakıtlı’da oy kullanmanın hüznünü yaşadığını belirtti. Batman’a 10 kilometre uzaklıktaki Yolveren köyünde gözüken 16 seçmenden 14’ünün Almanya’da yaşadığını söyleyen muhtar Mehmet Alcu, “Eşim Hame 75 yaşında ama hastanede. Tek kişi olarak oy kullanacak seçmen benim. Güvenlik nedeniyle sandığımız Yakıtlı’ya alındı. Yıllar sonra ilk kez köyümün dışında oy kullanıyorum. Sabah erken saatlerinde komşu köy Yakıtlı’ya gidip oyumu kullandım. Seçim, memleketimize hayırlı olsun” dedi.


“24 YILDIR ALMANYA’DAYIZ”

Yolveren köy muhtarı Mehmet Alcu’nun 41 yaşındaki kızı Vesile Alcu, 5 kardeşiyle birlikte 14 yaşında gittiği Almanya’nın Bielefeld şehrinde yaşadıklarını söyledi. Almanya vatandaşı oldukları için Türkiye’de oy kullanma haklarının bulunmadığını ifade eden Vesile Alcu, şöyle konuştu; “Yılda bir kez babam ve annemi görmeye geliyoruz, bu gelişimiz seçime denk düştü. Köyde son yıllarda oy kullanan bir babam bir de annem kaldı. Annem hastanede tedavi gördüğü için oy kullanmadı. Bu seçimde sadece babam oy kullandı. Ayrıca HDP’den Milletvekili adayı Ali Atalan’ın meclise gitmesi halinde Avrupa’daki Ezdilerin de tersine dönüşünü hızlandıracağına inanıyorum.”


ERKEN BİTECEK SANDIK

Yolveren köyünün 2223 nolu sandık Başkanı Atilla Can, 16 seçmenden 14’nün Almanya’da olduğunu ifade ederek; “Muhtarın eşi rahatsız. Oy kullanacak tek seçmen de muhtar. Erken saatlerde oy kullanan muhtar Yakıtlı’da oy kullandıktan sonra köyüne döndü. Buna rağmen akşam saatlerine kadar sandıkta bekleyeceğiz. En erken oy tasfinin yapılacağı sandıktan biri de 2223 nolu Yolveren köyü sandığı olacaktır” dedi. Yakıtlı köyünün 1437 nolu sandıkla aynı yerde Yolveren sandığının da kurulduğunu belirten muhtar Abdulsamet Gezici, “Tek seçmenin olduğu Yolveren köyündeki sandık  da köyümüzde kuruldu. Muhtar Mehmet Alcu, bu kez oyunu köyümüzde kullandı” dedi. Jandarma ekiplerinin, güvenliğini koruduğu sandıklara Yakıtlı köyündeki seçmenler erken saatlerde oyunu kullandı.

Editör: TE Bilişim