**Pandemi döneminde Batman’daki AVM ve marketlerde kağıt havlu başta olmak üzere tek kullanımlar ürünler adeta ‘yok’ satıyor. Son zamanlarda tek kullanımlık bardak, çatal ve bıçağa da talebin arttığını belirten bazı market işletmecileri: “Daha önce ayda 30-40 koli havlu kağıt satarken, şimdilerde ayda 200 kolinin üzerinde satış oluyor” dediler.

“KAĞIT HAVLULAR KOLİLERCE SATILIYOR”
Pandemi sürecinde el dezenfektan ağırlıklı temizlik malzemelerin yanı sıra tek kullanımlık ürünler de Batman’da ‘yok’ satıyor. AVM ve marketler, Batmanlıların temizlik ürünleri malzemelerinin talebini karşılamakta güçlük çekiyor. AVM ile marketlerin temizlik reyonlarındaki havlu ve tuvalet kağıt çok tüketilen temizlik malzemeleri arasında yer alıyor. El dezenfektanın yanı sıra son günlerde tek kullanımlık bardak, çatal ve bıçak satışlarına da talebin arttığını ifada eden bazı AVM ve market işletmecileri: “Pandemi sürecinde daha çok kağıt havlu ve tuvalet kağıdı satılıyor. Daha önce ortalama ayda 30-40 koli havlu kağıt satarken, şimdilerde normal bir markette ayda 200 koli üzerinde havlu kağıt satışı oluyor. Bu süreçte havlu kağıtları kolilerce satılıyor” diye konuştular.

MARKETLER SÜRÜMDEN KAZANIYOR
Batman Esnaf Odalar Birliği, bir süre önce pandemi döneminde çok tüketilen ürünlerde indirimli kampanyaların başlatılmasını istemişti. Anlamlı çağrıya uyanlardan biri de Kültür Mahallesi’ndeki Çiftlik Market oldu. Daha önce kolisini 20 TL’den sattıkları havlu kağıt fiyatını 15 TL’ye düşürdüklerini belirten Market İşletmecisi Cafer İlçin, şunları kaydetti: “Pandemi döneminde temizlik ürünlerinde indirimli kampanyamız sürüyor. Havlu kağıt kolisini 20 TL’den 15 TL’ye indirdik. El dezenfektanların fiyatı da 10 ila 15 TL arasında değişiyor. Yine tek kullanımlık bardak, çatal ve bıçak kolilerini 5 TL’den satışa çıkardık. Fırsatçılıktan kaçınıyoruz, bu süreçte daha çok sürümden kazanmak istiyoruz. İndirimli kampanyamız bu süreçte devam edecek.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim