Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü’nde 1.5 ayda 950 kişi pasaport alırken, 1738 kişi de sürücü ehliyeti aldı. Geçen yıldan bu yana çipli kimlik alanların sayısı da 130 bini geçti.

RAHATLATAN KURUM
2 Nisan 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nın Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü’ne pasaport ve sürücü belgesi vermesiyle Nüfus teşkilatı, en yoğun kurum oldu. Son 1.5 ayda Merkez Nüfus İlçe Teşkilatına başvuran 720 kişi pasaporta kavuşurken, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğünden de 175 kişi hususi, 55 kişi ise hizmet pasaportu aldı. Pasaportlar 1 hafta süre içinde adreslere ulaşıyor. Aynı süre içerisinde 1738 kişi de sürücü ehliyeti aldı.

130 BİN KİŞİYE ÇİPLİ CÜZDAN
Eski nüfus cüzdanlarını çipli cüzdanlarla değiştirmek için Merkez Nüfus Müdürlüğü’ne başvuranlara da her gün yenileri ekleniyor. Randevu sisteminin yanı sıra günü birlik çipli nüfus almak isteyenlerin başvurduğu Nüfus Müdürlüğü binasının koridorları adeta dolup, taşıyor. Vatandaşların rahat ortamda işlemlerini yapabilmesi için oturma banklarının sayısını artırdıklarını belirten Nüfus Müdürlüğü yetkilileri: “Geçen yıldan bu yana dağıttığımız çipli nüfus cüzdanı sayısını 130 bini geçti. Bu rakam yıl sonuna kadar 200 bini aşar” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim