**Normalleşme süreciyle birlikte korona vaka sayısında ciddi yükselişin olduğu Batman’da riskli bölgelerin sayısı da arttı. Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ programı verilerine göre kentin büyük bölümünde ‘yüksek riskli alan’ sayısı endişe uyandırıyor.

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ARTTI
Batman kent merkezinde son haftalarda artan ‘korona’ vaka sayısı kaygılandırıyor. ‘Yeni normal’ sonrası kent merkezinde günlük vaka sayısı 70 ila 100 arasında değişirken, Sağlık Bakanlığı’nın uygulamasındaki ‘risk’ haritası da kaygılandırıyor. Bakanlığın ‘Hayat Eve Sığar’ verilerine göre Batman’ın Ziya Gökalp, Sağlık, Huzur, 19 Mayıs, Pazaryeri, Bağlar, Memur-Sen TOKİ, Korik, Erköklü, Karşıyaka, Şafak ve Fatih mahalleleri ‘yüksek riskli’ alan olarak belirlendi. Bakanlığın verilerinde; “Bu harita tespit edilmiş koronavirüs hastalarının ve temaslı riskli kişilerin adreslerine göre oluşturulmuş yoğunluk haritasıdır” ibaresiyle birlikte yüksek riskli alanları ‘kırmızı’ olarak haritalandırıyor.

GÜNLÜK VAKA SAYISINDA ÜRKÜTEN ARTIŞ
Batman kent merkezinde ‘yüksek riskli alan’ sayısı, vaka sayısındaki yükselişi gözler önüne sererken, toplam vaka sayısı da 1700’e dayandı. Günlük vaka sayısı ise 70 ila 100 arasında değişkenlik gösterirken, artış nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi’ndeki poliklinik sayısı da 1’den 5’e çıkarılmıştı. Öte yandan Batman Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda daha özenli olmaya davet ediyor. Kentin işlek noktalarında ‘Maske takmak zorunludur’ pankartları asılırken, Emniyet ve Zabıta ekipleri de ‘maske’ denetimlerini yoğunlaştırdı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim