** 14 Kilometre uzunluğundaki Güney Raman Çevre yolu güzergahındaki Balpınar belde kavşağı, görünmez kazalara davetiye çıkarıyor. Ağır tonajlı araçların kavşakta viraj alamayacağını belirten Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl: “Karayolları yetkililerini uyardık ama maalesef bizi dinlemediler” diyor.

“KAVŞAKLAR STANDART DIŞI”
Batman-Diyarbakır yolunu bir birine bağlayan Güney Raman Çevre yolundaki Balpınar Belde kavşağı, ağır tonajlı araçlar için büyük tehlike oluşturuyor. Bir süre önce trafiğe açılan Güney Raman Çevre yolundan beldeye verilen giriş-çıkış yollarının bulunduğu kavşağın özellikle ağır tonajlı araçlar için büyük tehlike oluşturduğunu kaydeden Balpınar Belediye Başkanı Eder Sarıgöl: “Daha geçen hafta kavşakta bir araç takla attı. Belde kavşağı görünmez kazalara davetiye çıkarıyor. Kavşaktan ağır tonajlı araçlar geçemiyor” dedi.

BU KAVŞAĞA DİKKAT
Trafik akışının her geçen gün arttığı Güney Raman çevre yolundaki Balpınar beldesi kavşağında tehlikenin ortada olduğunu ifade eden Sarıgöl, şöyle devam etti: “Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yapımcı firmayı kavşağın standartlarda olmadığı konusunda uyardık. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Düzenleme yapılmazsa kazaların devamı gelecek. Çünkü bu güzergahta trafik akışı her geçen gün artıyor. Yol için önemli harcama yapıldı. Umarız gereken düzenleme yapılır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim