**Büyük tatille birlikte Batman’ın sokaklarında çalışan çocuk sayısında artış oldu. Küçük çocukların çoğu gün boyu çöp konteynırlarını eşeleyerek geçiriyor.

**Günde 15-20 Lira harçlık için sıcak demeden ter döken küçük çocuklar; “Tatil nedir bilmiyoruz. Yaklaşan Ramazan ayı ve bayram harçlığımız için yaz mevsimini çalışarak geçireceğiz” diyorlar.
 
KONTEYNIRLARI PAYLAŞAMIYORLAR
168 bin öğrencinin büyük tatile ‘merhaba’ dediği Batman’da, sokakta çalışan çocuk sayısında artış oldu. Daha önce 2 bin çocuğun çalıştığı sokaklarda bu kez ürkütücü manzara oluştu. Büyük tatille birlikte Suriyeli çocukların da aralarında bulunduğu kenar mahallerdeki yüzlerce çocuk, sıcak hava demeden soluğu sokakta aldı. Çöp kutuları ile konteynırları paylaşamayan çocuklar, günde 15-20 lira harçlık için gün boyu sokak sokak, cadde-cadde demeden çalışıyor. Yaklaşan Ramazan ayı ve bayramı için harçlık için kolları sıvayan küçük çocuklar; “Yaz mevsimini çalışarak geçireceğiz. Bize tatil yok” dediler. 

YÜKLERİN ALTINDA EZİLİYORLAR
Daha çok kentin merkezi semtlerinde pet şişe, karton ve kağıt toplayan çocuklar, sabah erken saatlerde çek-çek ve el arabalarıyla çöp konteynırların fazla olduğu semtlere akın ediyor. Karanlık çökene kadar atık toplayan bazı dar gelirli ailelerin ilköğretimdeki çocukları, tatilden yoksun. Gün boyu sıcak demeden merkezi semtlerin cadde ve sokaklarındaki çöp konteynırlarını eşelediklerini belirten bazı öğrenciler; “Bize tatil yok. Okullar açık olduğunda da bir öğünümüz çöpleri toplamakla geçiyordu. Şimdi gün boyu çöp topluyoruz” dediler. Bu arada Pınarbaşı mahallesinde çuvaldaki atıkları, el arabasına yüklemek  isteyen küçük bir öğrencinin meyve kasasının üzerine çıktığı an objektiflere böyle takıldı.

Editör: TE Bilişim