*Beşiri ilçesinin Yontukyazı Köyünde Kurban Bayramı’nın birinci gününde çıkan kavgada yaralanan 54 kişiden 3’ü dışındaki köylüler taburcu oldu. Bayram tatilinde giriş-çıkışların kontrol altına alındığı köyde 15 kişi gözaltına alındı. Kavgada sırasında 10 araç hasar gördü. Onlarca evin pencere ve kapıları da taşlı saldırının hedefi olmuştu.

TAŞLI, SOPALI, BIÇAKLI, SİLAHLI KAVGA

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Yontukyazı (Cinesker) köyünde husumetli iki aile arasında Kurban Bayramı’nın ilk gününde çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı ve silahlı kavgada 4’ü ağır 54 kişinin yaralandığı olayın ardından yaralılardan 3’ü dışındaki köylüler, taburcu edildi. Olay sonrasında Jandarma’nın geniş güvenlik önlemleri aldığı köyde, bayram tatili süresince giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. 15 Kişinin gözaltında tutulduğu Yontukyazı sessizliğe büründü. Batman ve Diyarbakır’da yoğun bakıma alınan 3 kişinin de hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Bayram süresince Jandarma ekipleri köyde geniş önlemleri alırken, Bayramın 1’nci gününde akşam saatlerinde çıkan kavgada yaralılar, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelerde tedavi altına alındı. İlk müdahalenin ardından yaralıların çoğu taburcu edilirken, Batman’daki hastanelerin acil servislerinde de güvenlik önlemleri artırıldı. Daha önce de aralarında husumet olan iki aile arasında çıkan kavga sonrasında ‘barış’ ortamı sağlanmıştı. 80 Haneli Yontukyazı’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde 7 ailenin fertleri arasında çıkan kavgada 54 kişi yaralandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim