GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Yeni Hasankeyf yerleşkesindeki Kazı Evi’nde yapılan toplantıya Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Samur, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, ilçe Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Ilısu DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Köseli, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, ilgili kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri TOKİ temsilcisi ve müşavir firma yetkilileri, kurumların ilgili yöneticileri ile personeli katıldı. Toplantıda Hasankeyf İlçe merkezindeki ailelerin yeni yerleşim alanına taşınma işlemleri, yeni yerleşkenin altyapı ve üstyapı sorunları, taşınacak köylerle ilgili iskan çalışmaları, ilçede eğitim, sağlık, spor gibi hizmetlerin verileceği kamu binaların son durumu ve yürütülen diğer çalışmalar görüşüldü.

KONUT KURALARI NİSAN’DA
Yeni Hasankeyf yerleşkesine taşınma süreci hakkında bilgi veren Vali Şahin: “Nisan ayının ilk haftasında konutlar için kura çekimi gerçekleştiriyoruz. 15 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında yeni Hasankeyf yerleşkesine taşınma işlemleri tamamlanmış olacak. Müteahhit firmalardan, vatandaşların taşınmasından sonra çıkacak sorunları hızlı bir şekilde giderilmesini ve bu taşınma sürecini sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini istiyorum. Tüm ilgili kurumlar hazırlıklarını buna göre yapsın. Haziran ayının başından itibaren su tutulmaya başlanacak, su hızlı bir şekilde yükselecek. Karayolları bu süreçte yeni yolu yetiştirecek ve ulaşım sorunu da giderilmiş olacak. Bu süre zarfından da Hasankeyf artık su altında kalmaya başlamış olacak” diye konuştu.

“KAZANDIKLARIMIZ DAHA FAZLA”
Hasankeyf ilçesinde turizmin canlanması için yürütülecek projelere de değinen Vali Hulusi Şahin, şöyle devam etti: “Hasankeyf ilçesinde kazandıklarımızın kaybettiklerimizden daha fazla. Sonbaharla birlikte biz mevcut algıyı düzeltmek için ilçede bir turizm hamlesi başlatacağız. Bir takım sorunlar ve sancılar yaşandı ama artık bunlar geride kaldı. Bundan sonra biz şehrimizi çok iyi bir şekilde tanıtmak için uğraşacağız. Bu şehir bir göle kavuşmuş olacak. Bu göl etrafında tarihi eserlerin oluşturacağı bir kültürpark turizm anlamında pazarlanabilir bir değeri var. Etrafında görülmeye değer zengin tarihi dokunun olacağı bir göl olacak. Bu zenginliğin gezilmesi için tekne turları düzenlenecek. Bunları kullanarak bir senaryo oluşturacağız, ilçemizi tanıtacağız. Bunların tamamlanmasıyla birlikte şehrimizin bölgenin parlayan yıldızı olacağına inanıyorum. Bu konuda hepinizden bu konuya odaklamanızı istiyorum.” Daha sonra kısa bir konuşma yapan Milletvekili Ziver Özdemir ise Hasankeyf ilçesinin sorunlarını her platformda dile getirdiğini belirterek, ilçenin asıl sahipleri olan vatandaşların bir mağduriyet yaşamamaları için hizmetlerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim