**1600 Konutluk TOKİ Emekliler sitesine taşınanlar, sorunların aşılmasını istiyor. Yapımcı firmaların, bazı sorunları çözemediklerini belirten konut sahipleri; “9 Aydır taşındığımız TOKİ Emekliler konutlarında gerek ulaşım gerekse de sitedeki sorunların bir bölümü çözülemedi. Muhatap bulmakta güçlük çekiyoruz” diyorlar.
“SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN”
Batman Üniversitesi Batı Raman kampus yolu güzergahındaki 1600 konutluk Emekli TOKİ’lerine taşınanlar, sorunlarının çözümü için destek bekliyor. 650 dairenin dolduğu konutlarda yapımcı firmaların ayrılmasıyla bazı sorunların ortada kaldığına işaret eden site sakinleri; “Mükemmel bir yerde yapılan bu konutlar, Batman’a yeni bir mahalle daha eklemiş oldu. Ancak 10 aya yakın süredir taşındığımız konutlarda maalesef bir dizi sorun var. Belediye halk otobüsleri, TOKİ alanına giremiyor. Yolcu durağının olmadığı TOKİ kavşağında zor durumda kalıyoruz. Aydınlatma direkleri yetersiz” diye konuştular.


ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILMALI
TOKİ sakinleri, şöyle konuştular; “Bir süredir yerleştiğimiz apartmanlarda asansörler sorunlu. Kapıcı yetersiz. Çevre düzenlemesi bakımsız. Ağaçlar kurumaya yüz tuttu. Binada temizlik yetersizliği söz konusu. Sağlık ocağının olmaması da ayrı bir sorun. Çocukların oyun alanları yetersiz. Voleybol, çim saha vb. gibi kondisyon aletlerinin olmadığı TOKİ’de çevre düzenleme çalışmaları hız kazanmalı. Bir de aidatlar bizi düşündürüyor. Aidatların gözden geçirilmesini istiyoruz.”


EKMEN; “AİDATLAR YÜKSEK”
TOKİ Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, TOKİ’deki sorunların çözümü konusunda girişimlerinin sürdüğünü söyledi. TOKİ’deki üç yönetimin, konut sahiplerine bırakılmasının gerektiğini de ifade eden Başkan Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Aidatlar oldukça yüksek. Her üye 80-90 lira aidat ödemek zorunda kalıyor. TOKİ’deki üç etabın birleşmesinin gerektiğine dikkat çekiyoruz. Üyelerimiz zor durumda. Ne yazık ki ne bizi nede üyelerimizin bu talebini dinleyen yok. Çevre düzenlemesi başta olmak üzere birçok sorunun çözümünde yetersiz kalan TOKİ yönetimini göreve davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilişim