** Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında antik kent Hasankeyf’te Zeynel Bey kümbetinin ardından 1500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı, sabah erken saatlerde yeni konumuna taşınacak. Taşınma işlemlerini Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de izleyecek.

TAŞINMA İŞLEMLERİ 05.00’TE
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te taşınacak ikinci eser olacak Artuklu Hamamı için tüm hazırlıklar tamamlandı. DSİ Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği, taşıma işlemlerinin Pazartesi sabahı (Bugün) 05.00’te start alacağını açıkladı. 12 Mayıs 2017 Tarihinde taşınan ilk eser Zeynel Bey kümbetinin ardından 1500 ton ağırlığındaki tarihi Artuklu Hamamı da yeni yerleşim birimindeki arkeoparka taşınacak. Taşıma işlemlerini izlemek için çok sayıda yerli-yabancı turist de kente geldi. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’in de katılacağı taşınma işlemleri kapsamında hamam, özel araçla 2 Bin 950 metre uzaklıktaki yeni konumuna taşınacak.

70 METRE ÜST KODA TAŞINIYOR
Büyük kısmı Ilısu baraj göleti altında kalacak tarihi Hasankeyf ilçesi tarihi bir ana daha tanıklık edilecek. Geçen yıl 1100 ton ağırlığındaki 550 yıllık Zeynel Bey kümbetinin yeni Hasankeyf Kültür Parkı’na taşınmasından sonra 650 yıllık tarihi Artuklu Hamamı yeni yerleşim alanına taşınacak.  Zeynel Bey Türbesi'nde olduğu gibi taşıma için özel yol yapıldı. Tarihi hamam, taşınma işlemi için önceki gün krikolarla kaldırıldı. Hamamın altına kendinden tahrikli taşıyıcı SPMT aracıyla 70 metre üst kottaki yeni yerine taşınmış olacak. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim