** Son yağışların bereket getirdiği Batman ovasında üreticiyi ürküten tehlikelerden birinin ekili alanlarda septorya hastalığı ve kımıl olduğunu belirten Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan: “Ekili alanları ilaçlamanın tam zamanı” dedi.

 

“İLAÇLAMA OLMAZSA VERİM DÜŞER”

Batman ve yöresindeki ovada bereket yaşandığını söyleyen Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, hububat ekicilerini ilaçlamaya davet etti. Aşırı yağışlardan septorya hastalığı başta olmak üzere paslama ve kımılın da buğday başta olmak üzere mercimek ve nohut alanlarına zarar vereceğine işaret eden Doğan: “Yağışlar çiftçiyi iyi bir ürün beklentisine bıraktı ama ekili alanlarda ilaçlamanın yapılması da kaçınılmazdır. Eğer çiftçi ilaçlamayı ihmal ederse verimde ciddi bir kayıp yaşanabilir” dedi.

 

250 BİN TON BUĞDAY BEKLENİYOR

Genel Sekreter Doğan, şöyle devam etti: “Batman ovasından geçen yıl 220 bin ton buğday elde edilmişti. Bu yıl bu rakamın 240 bin-250 bin arasında olması bekleniyor. Ayrıca mercimekte de rekolte beklentisi var. 40 Bin ton üzerinde mercimek, nohut ve arpa hasadı bekleniyor. Son yağışlar Batman ovasındaki bereketli alanlara ilaç gibi geldi. Ancak çiftçinin mutlaka gerekli ilaçlamayı yapması gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim