**Batman ovası, artık fıstıkla adından söz ettiriyor. 20 Gün içinde fıstık hasadına başlanacağını belirten Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Vahit Altunç: “Geçen yıl 2500 ton fıstık üretimi elde eden Batmanlı üreticiler bu yıl 5 binin üzerinde rekolte bekliyor” dedi.

50 BİN DÖNÜMLÜK ALANDA FISTIK
Batman ve ilçelerinde resmi rakamlara göre 22.500, kayıt dışı rakamlara göre ise 50 bin dönümlük alanda fıstık ekiminin yapıldığı tarlalarda 15-20 gün içinde hasada başlanacak. Batman Fıstık Üreticileri Başkanı Vahit Altunç, Batman ovasında çiftçinin büyük bölümünün kar payı yüksek fıstığa yöneldiğini belirtti. Geçen yıl fıstık kilosunun 25 liradan satıldığını belirten Altunç: “Bu yıl üretici fıstık kilosuna 50 TL üzerinde fiyat bekliyor. Batman ovasında fıstık üretimi her geçen yıl artıyor” dedi.

PAKETLEME TESİSİ KURULUYOR
Batman ovasında bu yıl 5 Bin tonun üzerinde hasat beklentisi içinde olan fıstık üreticilerine pazarlama ve paketleme tesisi de kurmanın hazırlığı içinde olduklarını belirten Birlik Başkanı Altunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman’da ağırlıklı olarak Beşiri ve Gercüş ilçelerinde fıstık bahçeleri var ama artık Kozluk, Hasankeyf ve Sason’da da üreticiler fıstık üretimine yöneldiği için Birlik olarak modern bir pazarlama ve paketleme tesisi kurup, Batman fıstığına pazar arayacağız.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim