**Batman Ziraat Odası ve GAP TEYAP’ın düzenlediği  ‘tarla günü’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Tarla günü’ne katılan Vali Ahmet Deniz ve Milletvekili Ataullah Hamidi, biçerdöverin direksiyonuna geçti.
MISIR YÜZ GÜLDÜRÜYOR
Batman Ziraat Odası ve GAP Teyap işbirliğiyle ‘Tarla günü’ projesi kapsamında Balpınar beldesinde düzenlenen tarla gününe yöneticiler tam kadro katıldı. Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Bahçepınar, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, bazı yöneticiler ile çiftçilerin katıldığı törende biçerdöver direksiyonuna geçen Vali Deniz ile Milletvekili Hamidi, mısır hasadı yaptı. Bu yıl dekar başına bin 500 verim beklenildiğini belirten Oda Başkanı Aydiş; “Batman’da 40 bin dekar arazi üzerinde mısır ekimi yapıldı. Bu yıl 60 bin ton civarında rekolte beklentimiz var. Eskiden dekar başına bir kilo ve daha aşağısında verim alınıyordu. Ortalamaya baktığımızda bu rakam bin 500’i geçti” dedi. Aydiş, GAP TEYAP’la ortaklaşa projeleri hayata geçirdiklerini de ifade etti.


HAMİDİ; “BATMAN TARIM BÖLGESİDİR”
Batman’ın tarım bölgesi olduğunu söyleyen Milletvekili Hamidi ise; “Bu verimli topraklarda her türlü bitki yetişiyor. Maşallah bereketli topraklarımız var, insanlarımız çalışkan. Son yıllarda gerek pamuk ve gerekse mısır ağırlıklı olmak üzere diğer ürünler için hükümetimiz çiftinin alın terinin bedelini hakkıyla ödüyor. Hasad mevsiminin bereketli geçmesini diliyor, çiftçilere bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.

VALİ DENİZ’DEN ANIZ UYARISI
Mısır hasadında anız uyarısında da bulunan Vali Ahmet Deniz, çiftçinin tarlanın verimini düşürecek yangın vakalarından uzaklaşmasının gerektiğini söyledi. Anız yakanlara ağır para cezalarının uygulanacağını kaydeden Vali Deniz, şöyle konuştu; “ Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen tarla gününde bereketli bir hasad dönemindeyiz.  Gerek buğday gerekse de mısır için verimli bir dönem geçti. Hükümet ve Devletimizin özellikle susuz toprakları suya kavuşturmada projeleri bir bir hayata geçiyor. Biz sanayileşirken tarımı asla ve asla bırakamayız. Çünkü dünya nüfusu gelişiyor. Nüfus geliştikçe de gıdaya hep ihtiyaç artacak. Tarım arazilerimize sahip çıkacağız. Hükümetimiz, Devletimiz tarıma önemli destek sağlıyor. Önce huzur diyoruz, huzurumuz olduğu müddetçe daha çok güzel yatırımlar gelecek. Vekilimizle çok çabalıyoruz, insanlarımız daha çok hizmet alsın diye, devletimizin imkanı da var. Türkiye eski Türkiye değil, şükürler olsun. Ürününüz bol olsun, tek dileğim anızları yakmayalım. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Anız yangınları hem havayı hem de doğayı kirletiyor. Bu konuda anız yangın vakalarına en yüksek ceza yaptırımı uyguluyoruz.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim