**Geçen yıl kuraklığın etkili olduğu Batman ovasında bu yıl ‘yağmur’ bereketi yaşanıyor. Son 10 gündeki yağışlar, çiftçiye ‘ikinci’ bayram sevinci yaşattı. Metrekareye 7,4 kilogram yağmurun düştüğü Batman ovasında ekili ürünlerin canlandığını belirten Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan; “Yağış çiftçiyi mutlu etti” dedi.

TARIMSAL ÜRÜNLER CANLANDI
Nisan ayının son haftası ve Mayıs’ın ilk günlerinde etkili olan yağış, Batman ovasındaki çiftçinin yüzünü güldürdü. Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, tarımsal ürünlerin son yağışlarla birlikte canlandığını ifade etti. Doğan, şöyle devam etti: “Batman ovasında kilometrekareye 7,4, Sason’a 10,7, Hasankeyf’e 8,4, Beşiri ovasına da 17 kilogram yağmur düştü. Bu yağışlar çiftçiyi son derece mutlu etti. Mayıs ayının ilk günlerindeki sağanak tarımsal ürünler için iyi oldu.”

VERİM YÜKSEK OLACAK
Genel Sekreter Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çiftçi son yağışlarla mutlu oldu. Ancak bu yıl girdilerin çok yüksek olması nedeniyle üretici iyi fiyat bekliyor. Dolu daha çok fıstık, üzüm gibi çiçek açan salkım ürünlerine zarar verebilir. Ancak buğday, arpa ve mercimekte zarar söz konusu değil. Önümüzdeki günlerde de yağmur görülüyor. Bu yağışlar sadece ekinlere değil, besiciler için de ot olması açısından önemli. Yağışların sürmesi ovayı geçen yıl ki kuraklıktan ciddi oranda kurtarmış olur.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim