**Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı 11. Etap tanıtım toplantısına katılan Milletvekili Ataullah Hamidi: “Batman halkı girişimcidir” dedi.

** Programda konuşan Vali Ahmet Deniz ise; “Son 13-14 yılda Devletimiz sadece Batman tarımına 536 Milyon TL’lik yatırım yaptı” dedi.

“YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”
Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı 11. Etap tanıtım toplantısına Vali Ahmet Deniz, Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kurum müdürleri ve proje sahipleri katıldı. Programda konuşan Milletvekili Ataullah Hamidi, onaylanan projelerin sevindirici olduğunu belirterek: “Batman halkının girişimcilik ruhu yüksektir. Bu projelerle kentimizin önü daha da açılacak. Hükümetimiz bölgeye desteği sürecektir” dedi. Daha sonra söz alan Vali Ahmet Deniz: “Projelerden 3’ü hariç hepsi kabul edildi. Ülkemizde son 15 yıldır tarıma ciddi destek var. Sadece Batman’da son 13-14 yılda devletemiz 536 Milyon TL yatırım yaptı. Üretim, katılım, yatırım ve gelişim için bu destekler devam edecek” dedi.

YATIRIMCIYA 27 MİLYON TL HİBE
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projelerin 39’u kabul edildi. 27 Milyon TL hibe edildi. Vekilimizin de dediği gibi Batman halkı girişimcidir. En önemli olan da bu. Para olabilir, sermaye olabilir ama girişimcilik yoksa birşey ifade etmiyor. Bizlere düşen bütün yatırımcılarımızın önünü açmak. Bu konuda sayın vekilimle beraber Batman’a yapılan her yatırımda birçok şeyi takip ediyoruz.  Yatırımcılara bol ürünlü, bol kazançlı yıllar temenni ediyorum.”

“10 ETAPTA 53 PROJE...”
 Gıda ve Tarım İl Müdürü Nurettin Kıyas ise projeler hakkında şu bilgileri paylaştı: “Programımızın amacı; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alınarak kırsal alanın gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesi, gıda güvenliliğin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynakları oluşturulmasıdır. En önemli amacı da milli ve milletler arası fonlarının kullanılması için mahalli kapasite meydana getirmektir. Şimdiye kadar toplam 10 etapta 53 projemiz geçti. 11. Etap’ta geçen projelerin ilçelere göre dağılımı şöyle; Merkez’de 9, Kozluk’ta 2, Beşiri’de 9, Sason’da 19 projemiz olmak üzere toplamda 39 projemiz var. Projelerimizin sektörel dağılımı; bitkisel üretim 8, hayvansal üretim 18, kırsal truzim 11, çelik silo 2 adet. Bitkisel üretimde; baharat, tahıl, hububat, bakliyat, meyve-sebze, yan bitkileri ve mantar olarak toplam 10 adet projemiz mevcut. Hayvansal üretimde; et ürünleri, süt ürünleri, sabit ahır tesisleriyle birlikte toplam 16 adet proje var.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim