*Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te Zeynel bey türbesinin yeni yerleşim birimine taşınmasının ardından şimdi de Dicle nehri kıyısındaki Artuklular’a ait hamam ile İmam Abdullah külliyesi taşınacak.

*Türbenin taşınmasının üzerinden üç gün geçtiği Hasankeyf’te, Zeynel bey türbesinin yeni yerini merak edenler hafta sonu tarihi ilçeye akın etti.

YERLEŞTİRME İŞLEMİ BAŞLIYOR

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in sembolü olan Zeynel bey türbesinin taşındığı yeni yerleşim birimi yakınındaki Kültürel parkta, yeni yerine yerleştirme çalışmalarına bugün başlanılıyor. Türbenin yeni yerine taşınmasının üzerinden üç gün geçtiği Hasankeyf’te, Zeynel bey türbesini merak edenler hafta sonu tarihi ilçeye akın etti. Hollandalı firma ile Türk firması Er-Bu firması yetkilileri, 179 tekerlekli treyler üzerindeki türbenin yeni yerine yerleştirilmesi için hazırlıkların son aşamaya getirildiğini söylediler. Türbede bazı tadilatların da yapılacağını ifade eden yüklenici firma yetkilileri, Batman Müzesi’nde koruma altına alınan Zeynel beye ait sanduka mezarının da türbeye yerleştirileceğini açıkladı.

İKİ ESER DAHA TAŞINIYOR

Batman Valisi Ahmet Deniz, Zeynel bey türbesinin taşınma işlemleri tamamlanan Zeynel bey türbesinin ardından önümüzdeki günlerde Dicle nehri kıyısında Artuklular’a ait hamam ile İmam Abdullah külliyesinin de taşınacağını ifade etti. İki eserin taşıma ihalesinin bu ay içinde Bakanlık tarafından yapılacağını kaydeden Vali Deniz, “Zeynel bey türbesi nasıl taşındıysa, bu iki önemli yapıt da kültürel park alanına taşınacak” dedi. Zeynel bey türbesinden sonra taşınacak iki eser Dicle nehri kıyısına yakın mesafedeki İmam Abdullah külliyesi ile Artuklular’a ait hamam olacak. Bu iki önemli eserin de taşıma işlemlerinin önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceği belirtildi. Öte yandan türbeyi merak edenlerin hafta sonu soluğu Hasankeyf’te aldı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim