** Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’in memleketine kazandıracağı Sanat Müzesi’nin yeri netleşti. Batman Çayı kıyısına yapılması planlanan Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin taslak projesi için mimar Emre Arolat çalışmalara start verdi.

TARİH VE SANAT MÜZESİ
BİR ARADA OLACAK
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tadilat çalışmalarına start verdiği 40 ayaklı 2 bin yıllık tarihe sahip Per Pıra çok ayaklı köprüye, dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin'in Sanat Müzesi komşu olacak. Bıçakçı ile Yediyol köyleri arasında 100 dönümlük alana Sanat Müzesi’nin kazandırılması için çalışmalar hızlandırıldı. Vali Hulusi Şahin ve Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy'un da destek verdiği müzeye yönelik çalışmaların hızlandırılması kentteki sanatseverleri sevindirdi.

GÜNEŞTEKİNB “EN İDEAL YER”
Batman Çayı kıyısının, Sanat Müzesi için en ideal yerlerden birinin olduğuna işaret eden Güneştekin: “Dünyanın birçok ülkesi, akarsuların kıyılarını en iyi şekilde değerlendiriyor. Benim de tercihim Batman Çayı kıyısına Sanat Müzesi’nin kazandırılmasıdır. Bu yeri beğendik. Emre Arolat, taslak projesini tamamlar tamamlamaz Valimiz sayın Hulusi Şahin'in desteğiyle bu projeyi hayata geçireceğiz. Sanat Müzesi’nin 2 bin yıllık köprü ile höyüğe yakın oluşu da bu bölgeye ayrı bir güzellik katacak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim