**Dört dönemdir antik kent Hasankeyf’in Belediye Başkanlığını yapan Abdulvahap Kusen, ilçesinin Ilısu barajı altında kalacak olmasına gönlünün razı olmadığını söyledi.

**İlçedeki kurum ve kuruluşları arasında yeni yerleşim yerine gitmemekte direnen Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen; “Yıllarca iç içe yaşadığım tarihin gölgesinden ayrılma gibi bir düşüncem yok” dedi.
 
“HASANKEYF SULARA GÖMÜLEMEZ”
12 Bin yıllık tarihi ilçe Hasankeyf’te dört dönemdir Belediye Başkanlığını yapan Abdulvahap Kusen; “Dört medeniyete beşiklik yapan Hasankeyf, sulara gömülemez” dedi. Geçen hafta Hasankeyf Yaşatma Girişimi’nin Dargeçit’in Ilısu köyünde yaptığı eylemin tarihi ilçede yapılması halinde yürüyüşe destek vereceğini de anımsatan Başkan Kusen; “Yıllardır Hasankeyf’in korunması için çaba verenlerden biri de benim. Gönlüm ilçenin sular altında kalmasına razı değil. Bir çok panel ve etkinlikte Hasankeyf’in korunmasının gerektiğine dikkat çektim” dedi.

BELEDİYE’Yİ YENİ YERLEŞİME GİTMİYOR
Hasankeyf Belediyesi dışında ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların yeni yerleşim birimine taşındığını da anımsatan Başkan Abdulvahap Kusen, şunları söyledi; “Yıllardır tarihle iç içe yaşadık. Yaşamaya da devam edeceğiz. Yaklaşık iki yıldır ilçedeki kurumların çoğu Raman dağı eteğindeki yeni yerleşim birimine taşındı. Belediyemizi tarihin gölgesinden uzaklaştırmak gibi bir düşüncemiz yok. Her zaman 12 bin yıllık tarihin Hasankeyf’in olmazsa olmazı olduğunu dillendirdik. Antik kentin açık hava müzesi haline dönüştürülmesine yönelik de çabamızın olduğunu ilçe sakinleri de farkında.”


SEMBOLİK MAĞARA MAKAMI!
Yıllardır Belediye Başkanlığını yaptığı Hasankeyf’te tek isteğinin kaledeki mağaranın birinde sembolik bir makam odasını oluşturmak olduğunu belirten Başkan Kusen; “İlk Belediye Başkanı seçildiğinde kaledeki küçük saraya komşu olan ve Dicle nehrine bakan küçük mağaraya makamımın bir bölümünü taşımak istedim. Maalesef bu talebimiz Kültür-Turizm Bakanlığı Tabiat ve Koruma Kurulu’nun engeline takılmıştı. Hayalimden biri de bir dönemler mağaraların başkenti olan Hasankeyf’te mağara-makam oluşturmaktı. Belki bir gün bu düşümü gerçekleştirebilirim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim