**Kara trenin DDY Batman Gar’ındaki 80 yıllık Yangın kulesi ile Su Cenderesi yıllara meydan okuyor. Eski figürlerden yanan yangın kulesi yeniden yapılacak. Su Cenderesi ise aslına uygun korumaya alındı.

TARİHİ GAR’DA İKİ FİGÜR
Petrol kentini ikiye bölen raylardan geçen trenin durağı konumundaki tarihi DDY gar’ı, Türkiye Petrolleri ile eski Batman Çarşısını bir birinden ayırıyor. Dönemin ilk petrolcülerini 14 Haneli İluh’a taşıması ile ‘kara tren’inin son durağı Kurtalan’dı. DDY Batman Gar’ının 80 yıllık yangın kulesinin ahşap bölümü ise 15 yıl önce bilinmeyen bir nedenle yanmıştı. Yangın kulesinin hemen karşısındaki ve 2. Dünya savaşından önce yapılan ‘Su cenderesi’ de yıllara meydan okuyor. İşlev görmediği halde cendereyi aslına uygun boyatan DDY Gar Müdürlüğü yetkilileri: “Bu iki eski figüre gözümüz gibi bakıyoruz” diyorlar.

17 KONUT TADİLATTA
DDY Gar Müdürlüğü’ndeki 17 lojmanın tadilat çalışmaları da sürüyor. AK Mühendislik firmasının onarımını üstlendiği lojmanların 100 gün içinde tamamlanacağını belirten firma yetkilileri: “Geçen ay tadilatına başladığımız 17 lojmanın dış giydirme, alçı, su tesisatı ve doğalgaz şebeke hattı çalışmaları devam ediyor. Gar alanındaki lojmanların tamamı yıl sonuna kadar elden geçirilecek. Süresinden önce lojmanların tadilat-onarımları bitecek” dediler.

YOLCULUK SUDAN UCUZ
Batman DDY Gar’ı gişelerindeki sorunlardan biri de bozuk para. Batman-Diyarbakır arasında bilet ücretinin 4-5 TL, Ekspres bilet fiyatının ise 10 TL olduğunu belirten DDY Gar Müdürlüğü yetkilileri, “Batman-Ankara bilet ücreti 44 TL’dir. Günde ortalama 200 kişi yolculuk yapıyor. Yolcu sayımız daha çok çalışma sezonu olan yaz mevsiminde artıyor. Tren ücretlerinde bir artış yok. Yolculuk sudan ucuz. Yolcunun rahat edebilmesi için bozuk paraları oyuncak satıcılarından alıyoruz” diye konuştular.  Öte yandan tren saatlerini de yolculara dışarıdaki panoyla duyuran DDY Gar Müdürlüğü, yolculara her türlü kolaylığı sağlıyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim