**Batman’ın Kozluk ilçesinde Osmanlı dönemine ait İbrahim Bey ve Hıdır Bey camileri Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilecek. Mülkiyeti Belediye’ye ait olan Hıdır Bey camisi de restorasyon için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

EN ESKİ CAMİLER KOZLUK’TA
Osmanlı dönemine ait iki caminin bulunduğu Batman’ın Kozluk ilçesinde İbrahim Bey ve Hıdır Bey Camileri, restore edilecek. Kozluk Belediye Meclis kararıyla daha önce mülkiyeti belediyeye ait olan Hıdır Bey caminin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini belirten Belediye Başkanı Veysi Işık: “Batman ve ilçeleri arasında en eski camiler ilçemizde bulunuyor. Bu iki önemli caminin restorasyonu yapılacak. Restorasyon çalışmalarına bayram sonrası başlanmış olacak” dedi.

3500 KİŞİLİK CAMİ YAPILIYOR
24.500 Nüfuslu ilçenin Batman-Kozluk karayolu üzerinde bu yıl yapımına başladıkları Hicret caminin bir bölümünü ibadete açtıklarını kaydeden Başkan Işık, şunları söyledi: “Van’dan getirdiğimiz nakkaş ustaları Allah’ın 99 ismi ile farklı desenleri ibadet evinin içine yansıtmaya başladı. Ayrıca Müftümüz Hasan Serçe ile birlikte ilçemize bir de külliye kazandırma projemiz var. İlçe merkezimizde 25 ibadet evi var. Fakat en büyük ibadet evi olarak gördüğümüz 3500 kişi kapasiteli Hicret camisini ilçemize kazandırmanın çabası içindeyiz. Bu konuda hayırseverlerin de desteğini bekliyoruz.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim