** 25 Yıl süreyle yaşadığı Almanya'dan aktif siyaset için Batman'a gelen HDP 1. Sıra Milletvekili adayı Ali Atalan: “Bu coğrafyada demokrasi, özgürlük ve barışı hakim kılacağız” dedi.

 

YÖNETİCİLERLE TANIŞTI

Uzun süredir politika yaptığı Almanya Sol Parti’den HDP Batman 1. sıra Milletvekili adayı olan Ali Atalan, ayağının tozuyla geldiği Batman’da HDP İl Eşbaşkanları ve Belediye Eşbaşkanları ile tanıştı. İl binasın partililerin coşkulu karşılamasına teşekkür eden Atalan: “Batman’a aday gösterilmekten son derece mutluyum. Arkadaşlık ve yoldaşlık atmosferiyle karşılaştım. Batman’da olağanüstü bir sevinçle karşılaşmanın mutluluğu içindeyim. Tarihi bir görev ve misyon üstlendik. Bu atmosferi büyük bir başarıyla taçlandıracağız” dedi.

 

“ÖZGÜVENLE ÇALIŞACAĞIZ”

Ayağının tozuyla geldiği il binasında üye kaydını yapan Atalan, 7 Haziran seçimlerine büyük bir özgüvenle çalışacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Her şeyden önce bu topraklara demokrasi, özgürlük, barış ve huzurun gelmesi için çaba göstereceğiz. Sistem partilerine karşı tek alternatif HDP’dir. Diğerleri bir yana Halkların Demokratik Partisi bir yana. İki bloğun mücadelesinde HDP başarıyla seçimden çıkacaktır. Teşkilatlarımızın ve parti tabanının bu seçimde ciddi desteğini bekliyoruz.” HDP İl Eşbaşkanları Abdulbari Karaağaç, Rojda Sürücü ve HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Selma Kaya ile görüşen Atalan, akşam saatlerinde başkentin yolunu tuttu.

Editör: TE Bilişim