** Batman Kent Konseyi bileşenleri, sular altında kalacak Hasankeyf’e destek için 7-8 Mayıs tarihlerinde sempozyum düzenleyecek. Sempozyuma eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, akademisyenler, sanatçılar ve gazeteciler davet edildi.

PROGRAM AÇIKLANDI
Batman Kent Konseyi bileşenleri, düzenledikleri basın açıklamasıyla Hasankeyf’te 7-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek sempozyum programını açıkladı. Açıklamayı okuyan SELİS Danışmanlık Merkezi sosyologlarından Çiğdem Samsa: “Hasankeyf, ömrü ancak 40 yıl olabilecek Ilısu baraj projesine feda edilmek isteniyor. Hasankeyf ve Dicle vadisi üzerinde planlanan Ilısu baraj projesi, 7 Mayıs Cumartesi günü Batman’da düzenlenecek sempozyumda ayrıntılı bir şekilde tartışılacaktır. Üç oturumda konuğun ilgili uzmanları ve kurumları farklı yönleriyle çok sayıda sunum gerçekleştireceklerdir” dedi.


HASANKEYF’TE FORUM DÜZENLENECEK
8 Mayıs’ta ise Hasankeyf’te forum düzenleneceğini de belirten Samsa, şöyle devam etti: “Forumda toprakları benzer bir proje nedeniyle su altında kalan Halfeti’den ve yine bir benzer proje nedeniyle kamulaştırıldığı halde projenin iptal edilmesiyle topraklarını geri alan Dersim’den gelen konuklar ve hukukçular, Hasankeyf halkıyla bir araya geleceklerdir. Yerel halkın yasal hakları ve kendilerini bekleyen olasılıklar hakkında bilgilenmelerini amaçlayan bu söyleşiden sonra birlikte doğa yürüyüşü yapılacaktır.” Öte yandan iki günlük foruma eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, KJA sözcüsü Aylak Akat Ata, alanında uzman akademisyenler, sanatçılar ve gazetecilerin davet edildiği de belirtildi.

Editör: TE Bilişim