* Türkiye geleneksel spor dalları atlı cirit oyunlarının final müsabakası tarihin gölgesinde yapıldı. 4 takımın iki gün boyunca yarıştığı birinciliği Erzurum Akıncılık spor kulübü kazandı.

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL

Atlı cirit spor dalları oyunları final müsabakasının yapıldığı Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te dört takımın iki gün süreyle yarıştığı final müsabakasına Hasankeyfliler ilgi gösterdi. Erzurum Akıncılık atlı cirit kulübü, finalde Sivas atlı cirit spor kulübünü yenmeyi başarıp 10 bin TL'lik ödülün sahibi oldu. Daha önceTürkiye'de 75 takımın katıldığı ve dört takımın finale kaldığı müsabakalara Hasankeyfliler ilgi gösterirken, yarışlarda kulüplere bağlı sporcular kıyasıya mücadele verdi. Müsabakaları Kaymakam Temel Ayça, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Cirit Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Atlı Cirit Başkanı Doç. Dr. Ziya Gökalp, Batman'daki il yöneticileri ile kalabalık bir topluluk izledi.


CİRİT OYUNLARI İLK KEZ HASANKEYF'TE

Türkiye genelindeki elemelerin ardından Final oyunlarının Hasankeyf'te yapılmasının sevincini yaşadıklarını söyleyen Kaymakam Temel Ayça, "Artuklulara Başkentlik yaptığı için Hasankeyf bu kez cirit yarışmasına ev sahipliği yaptı. İlçemizde böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinden mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Finale kalan Erzurum Atlı Cirit kulübü, Erzurum Akıncılık Atlı Cirit Kulübü, Uşak 1 Eylül atlı cirit kulübü ile Sivasspor Atlı Cirit kulübünü konuk etmenin sevincini yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Kusen, "Hasankeyf bir çok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Daha önce bisiklet, kano ve teakwonda yarışmaları yapıldı. Bu kez de atlı cirit finallerinin yapılması bizim için büyük anlam taşıyor. Şampiyon olan takımı ile finale kalan ekibi içtenlikle kutluyoruz" dedi.

CİRİTÇİLER HASANKEYF'E HAYRAN KALDI

Tarihin gölgesinde iki gün süren finalde karşı karşıya gelen Erzurum Atlı Spor Kulübü ile Sivasspor atlı cirit kulübünün çekişmeli geçen müsabakasını keyifle izlediklerini belirten Federasyon Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan şöyle konuştu; "Tarihi ilçede ilk defa cirit müsabakaları yapıldı. Amacımız yöre insanına atları sevdirmek. Hep beraber at sevgisi ve cirit gösterisini paylaşmak için bu tarihi mekanı seçtik." Final müsabakasının ardından şampiyon olan Erzurum Akıncılar kulübüne kupa ile 10 bin TL'lik ödülü veren Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayça, final müsabakasında keyf duyduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim