* STK temsilcilerinin destek verdiği Demokrasi Platformu’nun açıklamasında, “Her açıdan büyük belirsizliklere sürükleyecek yeni bir kaos ortamından uzaklaşmak için bütün tarafları sağduyuya davet ediyoruz” denildi.

“BARIŞ İÇİN SAVAŞA HAYIR”

Batman Demokrasi Platformu, bir kez  daha ‘barış’ mesaji verdi. “Adil-demokratik bir barış için savaşa hayır” diyen Demokrasi Platformu’nun kitlesel basın açıklamasına kentteki STK temsilcileri de destek verdi. Yılmaz Güney sineması önünde bir araya gelen STK temsilcileri ile partililere Demokrasi Platformu Sözcüsü Aziz Turay, seslendi. Turay, şöyle konuştu: “Bütün gerçekliklere rağmen, hükümetin hala bu yanlış podlitikalarında ısrarcı olması, ülkemizi ve halklarımızı 90’lı yılların o ürperten sürecine geri getirmek düşüncesinde olduğundan derin endişe duymaktayız. Ülkemizi kan gölüne ve her açıdan büyük belirsizliklere sürükleyecek yeni bir kaos ortamından kurtarmak için bütün tarafları sağduyuya davet ediyoruz.”




“ÖLÜM VE SAVAŞ DESTEĞİ HAKLI GÖSTERMEZ”

Turay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm Kürdistan coğrafyasındaki siyasi yapıları ve grupları, birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeye çağırıyoruz. Hiç bir gerekçe yapılan saldırıları, ölümleri ve savaşa desteği haklı göstermez. Kobane direnişi ile birlikte ülkemizde ve tüm Ortadoğu’da ortaya çıkan yeni siyasi durum Kürt meselesine demokratik çözümden başka seçenek bırakmamaktadır. Türkiye demokratik kamuoyunu, kurumlarını, siyasi partilerini, aydınlarını, özgürlükçü basını sonu büyük yıkımlar olacak yeni bir savaşa karşı tutum almaya, karşı koymaya çağırıyoruz.” “Operasyonlar durdurulsun” yazılı pankartların da asıldığı kitlesel basın açıklamasına katılanlar açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim