** 22 yıl önce gittikleri Almanya’da geride bıraktıkları köydeki arazilerine mahkeme kararıyla kavuşan Ezidiler, kaygılı. Arazilerinin sürüldüğünü söyleyen Nedim Erkiş ve Cemil Toku; “Davayı kazandığımız halde tapulu arazilerimiz sürülüyor” dedi.
EZİDİLERDEN SUÇ DUYURUSU
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru köyünden 22 yıl önce Almanya’ya giden Ezidiler, topraklarına dönmek için hukuki mücadeleyi sürdürürken, şimdi de yaklaşık 3 bin dönümlük arazinin kimliği meçhul kişi ve kişilerce ekilmesi üzerine Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Tapulu arazilerinin sürülmesi üzerine Almanya’dan gelen Nedim, Ziver Erkiş ve Cemil Toku, 3 bin dönümlük arazilerinin bir bölümünün mahkeme kararına rağmen kimliği meçhul kişilerce sürülmesinin düşündürücü olduğunu söyledi.
“TAPULU ARAZİLERİMİZ SÜRÜLÜYOR”
2 Ekim 2013 tarihinde Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtıkları davayı kazandıklarını belirten Nedim Erkiş; “Tapulu arazilerimizin sürülmesine anlam veremiyoruz. Yaklaşık 3 bin dönümlük arazi mahkeme tarafından bize verilmesi kararlaştırılmıştı. Ayrıca hazine arazisi üzerindeki yedi evin kullanımı konusunda yetki Sulh mahkemesine bırakılmıştı. Daha önce hazineye ait arazilerin vergisini de biz ödüyorduk. Mahkeme kararıyla kazandığımız arazilerimizin işgal altında olması bizleri üzüyor. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim