**Batman Belediyesi’nin yaklaşık 1,5 yıldır imar revizyon çalışmaları sonuçlandı. 890 Hak sahibine tapuları Vali Hulusi Şahin’in katıldığı törenle verildi. Tapu dağıtımında konuşan Vali Şahin; “890 tapu, hazır ve vatandaşlarımızı bekliyor” dedi.

“ADİL BİR YÖNTEMLE SÜRECİ TAMAMLADIK”
Tapu Müdürlüğü’nde düzenlenen tapu dağıtım törenine Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan, Tapu İl Müdürü Aziz Şimşek ve bazı hak sahipleri katıldı. Tapuları dağıtan Vali Şahin; “Bizim için çok uzun ve zahmetli bir sürecin sonuna gelindi. Artık meyvelerini toplamanın sevincini yaşadığımız bir an. 20 yılı aşkın bir süredir eski Korik köyü ve Tilmerç köyünün olduğu bölgede devam eden imar meseleleri bizim son 1.5 yıldır yoğun çabamızla beraber nihayete erdi. Daha önce de bu bölgede imar çalışmaları yapılmaya çalışılmış ama başarılamamıştı. Biz son derece adil ve son derece eşitlikçi bir yaklaşımla vatandaşlarımızın büyük oranda memnuniyetini sağlayarak imar faaliyetini tamamladık” dedi.

“TAPULAR HAK SAHİPLERİNİ BEKLİYOR”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Yapmış olduğumuz bu imar çalışması neticesinde 1040 hektarlık bir alanda, yani 10 Bin dönümün üzerinde bir alanda kısmen revizyon kısmen de yeni imar uyguladık. Bugün 588 hektarlık yeni imar alanının tapularını dağıtacağız. 890 tapu hazır ve vatandaşlarımızı bekliyor. Şimdi hep birlikte Çevre Şehircilik İl Müdürümüz, Hazine parsellerinin bir kaçını sembolik olarak teslim alacak. Ben de Belediyeye ait bir kaç tapuyu Tapu Müdürümüzden teslim alacağım ve 3 vatandaşımız da diğer 890 parseli temsilen tapularını alacaklar. İnşallah darısı Güney ve Batı imarlarına olsun diyoruz. Orada da buradan daha büyük, 1100 hektarlık büyük bir alanda ve 10’nun üzerinde mahalleyi ilgilendiren imar çalışmamız devam ediyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim