“TAPULU ARSALARIMIZDA YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ”

Merkezi Batman’daki DEMHAT Limited ve SİNAS Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Nasıroğlu, Batman-Diyarbakır il sınırındaki tapulu arazilerine yatırım yapmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Basın toplantısı düzenleyen Nasıroğlu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan Mahallesi’ndeki tapulu arazilerine ilk etapta 60 milyonluk yatırımla 50 bin ton kapasiteli tarım ürünleri lisanslı depo işletmesi kurmayı amaçladıklarını ifade etti. Nasıroğlu, “İleri teknoloji tarım makineleriyle profesyonel tarımcılığa start vereceğiz. Bismil ve Batman’da istihdama yönelik büyük ölçekli bir yatırım için daha da adımlar atmayı planlıyoruz. Bu da 140 milyon TL bütçeli Tekstil Kent Projemiz olacak. Bu projemizde 2 bin kişi dolayında ciddi bir istihdam alanı yaratmayı hedefliyoruz. İki yıl içinde hayata geçirmeyi planladığımız bu yatırım ağından Batman, Bismil ve çevre köylerdeki birçok vatandaşımıza istihdam alanı sağlanacak. İki etaptan oluşan ve toplam maliyeti 200 milyon TL dolayında olan geleceği dönük yatırımlarımız istihdam alanında büyük bir etki yaratacak ve aynı zamanda ihracata da katkı sunacak ” dedi.

“TEHDİT, TAŞKINLIK VE HAKARETE MARUZ KALDIM”

Batman-Diyarbakır il sınırındaki Bismil ilçesinin Sinan Mahallesi’nde geçen hafta yaşananlara da değinen Bedrettin Nasıroğlu, şöyle devam etti; Bismil ilçesinin Sinan Mahallesi hudutları içinde 10 bin dönüme yakın Türkiye Cumhuriyeti Tapusu olan bir vatandaşım. Bu arazinin bir bölümünde istihdama dayalı yatırım yapmak istiyorum. Ne yazı ki bazı kişiler tarafından tehdit, taşkınlık ve hakarete maruz kalmış durumdayım. Bundan ötürü yapacağım yatırım engellenmektedir. Ancak bu gibi saldırılar ve tehditler olunca haklı olarak müracaat edeceğim mülki amirler ve kolluk kuvvetleridir. Ancak buna rağmen terör estirip dinlememektedirler. Tüm siyasi parti mensuplarından ricam, hakikati ve gerçeği öğrenmek. Ve o şekilde kamuoyuna yorum yapmak daha gerçekçi olacaktır. Bundan dolayı dinim belli, ırkım belli, devletim belli. Devletim Türkiye Cumhuriyeti’dir. Onun içindir ki; Yerliyim, Milliyim, Batmanlıyım. Aynı zamanda Türkiyeliyim.” Basın açıklamasında adına kayıtlı tapuları gösteren iş insanı Nasıroğlu, “Bu davayı hukukla çözmek istiyoruz” diye konuştu.

AVUKAT ADAK; “YATIRIM ENGELLENİYOR”

İş insanı Bedrettin Nasıroğlu’nun vekili avukatı Abdulselam Adak, müvekkilinin müstakil tapulu arazisini kullanmayı ve yatırım yapmasının bir takım köylüler tarafından engellendiğini belirtti. Avukat Adak, şunları kaydetti; “Kargaşadan faydalanmak isteyen bir takım güç odakları tarafından da köylüler organize edilmiş ve müvekkilin yatırımları engellenmeye çalışılmıştır. Bu durum sadece engellenme şeklinde olmayıp kamuoyu oluşturma çabası şekline de dönüşmüştür. Bu nedenle müvekkilim tarafından kamuoyunu bilgilendirme ve oluşan asılsız iddialara karşı cevap verme ihtiyacı doğmuştur.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim