** Batman’ın yeni imar alanı içerisindeki 70 haneli Akça (Tılmız) köyünde toplulaştırma çalışmaları tamamlandı. Tapularına kavuşan köylüler, her gün müteahhitler ile emlakçılardan teklifler alıyor. Bir dönümü 250 bin TL’den alıcı bulan köyün, yola yakın arsaları tamamen satıldı.

KIYMETE BİNEN KÖY
Batman’a 5 kilometre mesafedeki Akça (Tılmız) köyünün yeni imar alanı içinde bulunması köylülerin gayrimenkullerini 2-3’e katladı. Yıllardır Akça köyünde oturan 75 yaşındaki İzzet Adak: “İmar alanı, köyümüzü en kıymetli yerleşim birimi haline getirdi. Bir dönemler araziler, sudan bile ucuzdu. Şimdi ise özellikle Batman-Hasankeyf karayoluna arazilerin dönümü 200-250 bin liradan alıcı buluyor. Toplulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından birçok müteahhit ve emlakçılar hemen her gün köyümüze geliyor. Yatırım yapanların çoğu bizi arıyor. Arsaların değerini öğreniyorlar” dedi.

TOPLULAŞTIRMA TAMAMLANDI
Binatlı köy yoluna kadar arazilerin imara açıldığını belirten Akça köy sakinlerinden Ahmet Adak ise şöyle konuştu: “Yolun sağında ve solunda yaklaşık 250 metre genişliğindeki araziler yeni imar alanı olarak belirlendi. Yola yakın mesafedeki arsa sahipleri müteahhit ve emlakçılardan teklif alıyor. Köyümüz kıymetlendikten sonra biz de köy sakinleri olarak yatırım yapmak istiyoruz. Akça köyü de yakında Batman’ın bir mahallesi olacak. Şimdiden altyapı çalışmalarına başlanması için bazı kurumların harekete geçmesi gerekiyor. Arsalarımız kıymete bindi. Binalar için 10+1 kat verilen köyümüzün değeri oldukça arttı.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim