**Kamu ve özel bankaların düşük faizli konut kredileri sonrası Batmanlılar, adeta bankalara akın etti. Talep yoğunluğu nedeniyle birçok vatandaş daire bulmakta zorlanırken, sıfır ve ikinci el araçta da yoğunluk dikkat çekiyor.

FIRSATÇILAR HAREKETE GEÇTİ
Kent merkezi nüfusu, yarım milyona ulaşan Batman’da konut ve sıfır-ikinci el otomobil sıkıntısı yaşanıyor. Kamu ve özel bankaların düşük faizli konut kredilerini ciddi düzeyde düşürmesi sonrası adeta konut ve araçlara yönelik adeta talep patlaması yaşandı. Düşük faizli kampanya ile birlikte faiz oranlarının birinci elde yüzde 0,64, ikinci elde ise yüzde 0,74’ee düşmesi fırsatçı mal sahibi, emlakçı ve inşaatçıları da harekete geçirdi. Yoğun talebi gören fırsatçıların, fiyatlara zam yaptığı gözlendi.

BATMAN’DA KONUT SIKINTISI
Son yıllarda yeni imarın açılmaması nedeniyle ciddi konut sıkıntısının yaşandığı kent merkezinde ise birçok inşaat firmasının gözü, yeni imar alanlarının açılmasında. Bankaların uygun kredi imkanı sonrası özellikle daire bulmakta zorlandıklarını belirten bazı vatandaşlar: “İlk kez böylesi bir kredi imkanıyla karşılaştık. Ancak fırsatçılar da hemen dairelere zam yaptı. Yüksek fiyatların yanı sıra daire bulmak neredeyse imkansız. Batman’ın gözde semtlerinde hem kiralık hem de satılacak daire bulamıyoruz” diye yakındılar. Öte yandan bazı inşaat firmaları da kentteki sıkışıklık nedeniyle hem fiyatların dengelenmesi hem de yeni konut rezervinin giderilmesi için yeni imar bölgelerinin açılmasının şart olduğuna dikkat çektiler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim