**Son haftalardaki yağışlar, Batman Barajında su seviyesini yükseltti. Batman ve Diyarbakır Valilikleri, barajda su tahliyesine karşın çevredeki birimleri uyardı.

VALİLİKLER UYARDI
Son yılların en yağışlı mevsimini yaşayan bölge illerindeki barajlarda su seviyesi yükseldi. Sason çayının birleştiği Batman Barajı havzası, kar ve yağmurla doldu. Batman Çayı havzasındaki Kozluk Kaltepe (Dahlık) köyü ile Çevrecik mezrası sakinleri, son yağışlarla birlikte baraj havzasının dolduğuna işaret etti. Öte yandan Diyarbakır Valiliği de Batman Barajı’nda su tahliyesi olabileceği ihtimali üzerine baraj havasındaki yerleşim birimlerine uyarılarda bulundu.

“SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR”
Diyarbakır Valiliğinin ardından Batman Valiliği de su seviyesinin yükselmesiyle uyarıda bulundu. Valiliğin açıklaması şöyle; “Batman Barajı göl havzasına EÜAŞ tarafından tam kapasite enerji üretildiği halde, baraj gölünde su seviyesinin hızla yükselmeye devam ettiği gözlenmiştir. Bu nedenle; Batman Barajı ve HES tesislerinin güvenliğini sağlamak amacıyla zorunlu ihtiyaç halinde Batman Barajında dolusavak kapaklarından Batman Çayı yatağına su bırakılması olasılığı bulunmakta olup, vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarına karşı dere yataklarından uzak durmaları ve herhangi bir olumsuzluğa karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim