**İl Göç İdaresi’nin 300 TL’lik yardımı, kış öncesinde Suriyeli sığınmacılara umut oldu. Her aileye 300 TL nakdi yardımın yapılacağını belirten Göç İdaresi yetkilileri; “Sığınmacıların adreslerini güncelleniyor, ardından nakdi yardım yapılıyor” dediler.

18 BİN AİLEYE YARDIM
Suriye’deki iç savaştan kaçıp Batman’a yerleşen resmi kayıt altındaki 18.000 Suriyeliye nakdi yardım, izdihama yol açtı. İl Göç İdaresi önünde uzun kuyruk oluştu. Kış mevsimi öncesinde sığınmacılara yakacak yardımının yanı sıra nakdi yardım da yapılacak. Her aileye 300’er TL para yardımının yapılacağını belirten Göç İdaresi yetkilileri; “Batman kent merkezinde oturan sığınmacıların adresleri Nüfus Müdürlüğünde güncelleştiriliyor. Ayrıca sığınmacılara önümüzdeki günlerde yakacak yardımı da yapılacak” diye konuştular.



“300 TL’LİK YARDIM YETERSİZ”
Dini bayramlar öncesinde de nakdi yardım alan bazı Suriyeli sığınmacılar, 300 TL’lik yardımın yetersizliğine dikkat çektiler. Kirada kaldıkları evlerin ödemelerini yapmakta güçlük çektiklerini ifade eden Suriyeli sığınmacılar şöyle konuştular; “Kimimiz 2, kimimiz ise 3 yıldır Batman’dayız. İş bulmakta zorlanıyoruz. Gündelik işlerde çalışıyoruz. Aybaşını güçlükle getirebiliyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Göç İdaresinin yardımı olmazsa perişan hale düşeceğiz.  Yine de kış öncesi 300 TL’lik yardım ve yakacak desteği bize ilaç gibi geldi.”

Editör: TE Bilişim