**Çatışmalı süreç, gıda ve nakdi yardımları etkiledi. Gıda Bankası ve Belediye bahçesindeki sığınmacılara yönelik yardım çadırına gıda ve giyim yardımı birden kesildi.

YARDIMLAR AZALDI
Son süreç, Batman’daki insani yardım kampanyalarını da etkiledi. Her ay 400 ila 500 aileye gıda yardımını ulaştıran Yoksullukla Mücadele Derneği bünyesindeki Gıda Bankası’nın rafları boşaldı. Kurban bayramı arifesinde gözlerin çevrildiği Gıda Bankası yetkilileri, bazı kurum ve kuruluşların destek verdiği bankadaki yardımların azaldığına dikkat çekerek: “Her ay ortalama 450 aileye gıda ulaştırıyoruz. Bayram yaklaşıyor, açlık sınırındaki aileler bizden yardım bekliyor” dediler.



SIĞINMACILARA YARDIM AZALDI
Kobane ile Beşiri ilçesinin köy ve mezralarına yerleşen Suriye ve Iraklı Kürt sığınmacılar için kurulan yardım çadırına son günlerde desteğin azalması yardım komitesi yetkililerini düşündürüyor. Süreç öncesi haftada 1-5 Ton civarında gıda ağırlıklı yardımların ulaştığı çadıra son günlerde yok denecek kadar azaldığını söyleyen yardım komitesi yetkilileri, şöyle devam ettiler: “Süreç bir anda yardımları bıçak gibi kesti. Daha önce haftada 5 tonu bulan gıda yardımları bile yapılıyordu. Şimdi haftada 50 kiloyu bulmayan yardımlar yapılıyor.”

Editör: TE Bilişim