*Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Karpuzlu (Selibe) köyünün içinden geçen DSİ Sulama kanalında terliğini yıkamak isterken ayağının kayması sonucu düşen 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Emrah Biçici, boğuldu. Kanala düştükten üç saat sonra cansız bedenine ulaşılan Emrah’a yakınları gözyaşı döktü.

KÜÇÜK EMRAH’A YAZIK OLDU
Batman Barajı sol sahil sulama kanalının geçtiği Kozluk ilçesinin Karpuzlu (Selibe) köyünde feci bir olay yaşandı. Önceki akşam Karpuzlu köyünün içinden geçen DSİ Sulama kanalı kenarında çamurlaşan terliğini yıkamaya çalışan ilkokul öğrencisi 11 yaşındaki Emrah Biçici’nin ayağı kaydı. Dereye düşen talihsiz Emrah, gözden kayboldu. Sulama kanalındaki sifonların demir mazgallarının yerinde olmaması küçük Emrah’ı, düştüğü yerden yaklaşık 500 metre öteye sürükledi.

DSİ SUYU KESİNCE…
Sulama kanalında akıntıya kapılarak gözden kaybolan Emrah Biçici’nin bulunması için köylüler, Jandarma ile DSİ’ye haber verdi. Batman’dan AFAD, UMKE ve İtfaiye ekipleri, sulama kanalında arama çalışması başlattı. Talihsiz Emrah’ın yakınları, gözyaşı dökerek çalışmaları izledi. Batman Barajı’nda suyun kesilmesi üzerine talihsiz Emrah’ın cansız bedenine ulaşıldı. 11 Yaşındaki Emrah Biçici’nin otopsi işlemleri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldıktan sonra yakınlarının gözyaşları arasında Karpuzlu köyünde toprağa verildi.

“KANAL ÇEVRESİNE TEL ÖRGÜ GEREKLİ”

Son yıllarda Kozluk ilçesinin Yeni Çağlar ile Karpuzlu köylerinden geçen DSİ sol sahil sulama kanalında 8 boğulma vakasının yaşandığını belirten köy sakinlerinden ve CHP Batman İl Başkanvekili Yılmaz Özkanat, şunları kaydetti; “150 Haneli köyümüzün içinden geçen DSİ Sulama kanalının etrafına tel örgü çekilmesi için ilgili mercilere müracaata bulunduk. Maalesef köyümüzün bu talebi karşılanmadı. Oysa boğulma bazı çevre köylerinde kanalın etrafına çekilen tel örgülerin aynısının köyümüz içinden geçen kanalın etrafına da çekilmesini istiyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim