* Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı.

“KARAR VERİCİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, çölleşmeyle mücadelenin önemine dikkat çeken yazılı açıklama yaptı. Başkan Hasan Argünağa imzasıyla yapılan yazılı açıklamada; “2001 yılından beri Batman’da etkin şekilde çevre ve doğa mücadelesi veren ve daha yaşanabilir bir Batman için çabalayan derneğimiz, çölleşmeyi, yoksulluğun nedenleri ve sonuçları açısından önemli bir faktör olarak değerlendirmekteyiz. Çölleşme ülkemizi, aslında hepimizi doğrudan ilgilendiren ve maruz kaldığımız çok önemli bir tehdittir. Toprakları çölleşen bir ülkenin temel sorunları açlık, susuzluk, işsizlik ve iç göç, işsizlik, gelir dağılımdaki adaletsizlik çarpık kentleşme, çevre kirliliği, doğal kaynakların aşırı kullanımı ve tahribidir. Bu nedenle hep birlikte geleceğimize sahip çıkmamız, toprağımızı korumamız gerekmektedir” denildi.

“SU VE TOPRAK KORUNMALIDIR”                                                         
Dernek Başkanı Argünağa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgemizde hatalı tarım sulamasından kaynaklı olarak yaşanan erozyonda en verimli toprağımızı kaybediyoruz. Toplumun çevre konusuna yeterince duyarlılık göstermemesi nedeniyle aşırı ve bilinçsiz su tüketimi olmakta, hatalı sulama ve yanlış tarım uygulamaları nedeniyle de su kaynaklarımızı hızla tüketmekteyiz. Çölleşme geleceğimizi tehdit ediyor. Su kaynaklarımızı koruyalım ve topraklarımızı verimli kullanalım. Birinci sınıf tarım arazilerimizin amacı dışında kullanılmasına izin vermeyelim. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, toprak yaşamın vazgeçilmezidir diyoruz. Toprakları çölleşen bir ülkeyi bekleyen en önemli ve kaçınılmaz tehlike; işsizlik, yoksulluk, susuzluk, açlık ve göçtür. Gelecek nesillere, çocuklarımıza çölleşmiş bir ülke bırakmak istemiyorsak, toplum olarak çölleşmeye karşı verilen mücadelede yerimizi almalıyız.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim