**Korona tedavisinde hayati bir aşama olan ‘İmmüm Plazma’ bağışında Batman, beklenileni henüz veremedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu: “Plazma sayesinde birçok vatandaşımız yoğun bakıma gidişi engellendi. Ancak bağışçı eksikliği nedeniyle stoklarımız oluşmuyor” dedi.

1.5 AYDA 600 BAĞIŞ
Yaklaşık 1.5 ay önce Batman Kızılay Merkezi’nde kurulan ‘İmmüm Plazma’ cihazıyla Batmanlılar nefes alırken, bağışçı sayısının eksikliği ise dikkat çekiyor. Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, cihazın kurulduğu günden bu yana sadece 600 kişinin bağışta bulunduğunu söyledi. Covid-19 geçiren vatandaşları plazma bağışına davet eden Kan Merkezi Müdürü İpek: “Genel Merkezimiz tarafından Batman’da üç cihaz kurulmuştu. Talep üzerine birini Mardin’e gönderdik. Merkezimizde plazmaları sorunsuz bir şekilde alıyoruz. Ancak bağışçı sayısı çok yetersiz. Şu ana kadar sadece 600 kişi bağışta bulundu. Bunların hepsi de kendi hastaları için bağışta bulundu. Ciddi bir taleple karşı karşıyayız. Koronayı atlatan vatandaşlarımızdan ricamız; tedavide çok önemli bir aşama olan plazma bağışında bulunmaları. Bir gün herkesin plazmaya ihtiyacı olabilir” dedi.

“STOKLARIMIZ OLUŞMUYOR”
İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ise plazma tedavisi sayesinde birçok vatandaşın yoğun bakıma gidişinin engellendiğini söyledi. Plazma tedavisinin çok faydasını gördüklerini belirten Pamukçu, şöyle devam etti: “Plazma tedavisi sayesinde birçok vatandaşımız yoğun bakıma gidişi engellendi. Kızılay bünyesinde kurulan Plazma Merkezimizde son zamanlarda bağışçı eksikliğinden dolayı stoklarımız oluşmuyor. Covid-19 enfeksiyonu geçirip, 28 gününü tamamlayan tüm hemşerilerimizden ricamız, Kızılay Kan Merkezine başvurup plazma bağışında bulunmalarıdır. Hem Batman’da hem komşu illerde cana can katalım.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim