**Silahlı saldırıda yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, barış elçisi olduğunu belirten Batman’daki siyasi parti ve STK temsilcileri; “Bu saldırı barış isteyen herkese yapılan alçakça ve haince bir saldırıdır” dediler.

AK PARTİ KINADI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cinayeti Batman’da da kınandı. Cumartesi günü basın açıklamasının ardından uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, katillerinin ortaya çıkarılması istenildi. Ak Parti Batman İl Başkanı Diyaddin Uçar, komşu İl’de haftasonu üç canının hayatını kaybettiğini söyledi. Uçar şöyle konuştu;“Bu saldırı barış talebinde bulunan herkese yapılmış alçakça ve haince bir saldırıdır. Hiçbir din, hiçbir hukuk bu saldırıyı haklı gösteremez. Sayın Tahir Elçi'nin kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, hayatını kaybeden iki polisimize ve sayın Elçi’ye Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Bölgemizde yaşanan sorunlar silah ve şiddet sarmalıyla çözülemez. Barış ve çözüm sürecinin devamı ile bu sorunun çözülebileceğine inananlardanım.”


MÜSİAD, “Barış ortamı hayati öneme sahip”

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir, Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cinayeti ile derinden sarsıldıklarını söyledi. Özdemir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Sayın Tahir Elçi'nin ölümü ile huzur  ve barışın önemi bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Barış ve huzur ortamının derhal tesisi bölgemiz ve ülkemiz için hayati öneme sahiptir. Bu elim olayın titizlikle araştırılıp detaylarıyla aydınlatılmasının gereği yanında, sonucunun da sabır ve sükunetle beklenmesi gereği mevcuttur. Sayın Elçi'ye Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır, sevenleri ve meslektaşlarında metanet dileriz.”

Özgür Eğitim-Sen’den kınama

Bir kınama da Özgür Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendika’sından geldi. Özgür Eğitim-Sen Batman temsilcisi Mustafa Sevinçer, Diyarbakır’da 4 ayaklı minare önünde katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katillerini lanetlediklerini belirtti. Sevinçer şöyle konuştu; “Savaş, çatışma, kaosların ortaya çıkardığı tahribatı göz önüne sermek ve engellemek  adına, son derece barışçıl bir eylem düzenleyen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve arkadaşları, tarihi 4 ayaklı minarenin sütunlarının kurşunlanarak zarar görmesini yine Dünya Kültür Mirasına kayıtlı Diyarbakır Suriçi’nde bulunan tarihi yapıların tahrip edilmesini protesto ediyorlardı. Tahir Elçi’nin son sözleri bu topraklardan savaş ve çatışmaların uzak olması temennisiydi. Faillerin en kısa zamanda tespit edilmesi, bu cinayetin ikinci bir Hrant Dink olayına dönüşmemesi gerekir.”

Editör: TE Bilişim