** Ak Parti Batman Milletvekili aday adayları için kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oy kullandı. STK temsilcileri, dört kişilik isim pusulalarına tercihlerini yazdı.

 

2 BİN KİŞİ OY KULLANDI

Tüm illerde olduğu gibi Batman’da da sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ‘Kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz?’ sorusu yönelten Ak Parti il teşkilatının eğilim yoklamasında 378 derneğe üye yaklaşık 2 bin STK temsilcisi oy kullandı. Kültür Merkezinde kurulan sandıklarda kullanılan oylar, dün akşam uçakla İl Başkanı Diyaettin Uçar tarafından Genel Merkeze götürüldü. Batman Milletvekilliğine aday adayı olan 50 kişi için iki ayrı salonda 4 sandık kuruldu. İlçelerden de dernek temsilcilerinin katıldığı oylamada 4 kişilik milletvekili listesine isim yazdırabileceği uyarısında bulunuldu. Tek zarfa konulan oy pusulalarının ağzı kapatılıp sandığa atıldı.

 

ADAY ADAYLARI DESTEK İSTEDİ

Dün sabah saatlerinde başlayan eğilim yoklamasında öğle saatlerinde izdiham yaşandı. Oy verme işlemi 17.00’de tamamlandı. Dernek ve spor kulüpleri olmak üzere STK’ların katılım gösterdiği oylamada 1 kişi, 4 derneğe üye ise 4 kez oy kullandı. Milletvekili aday adayları, Kültür Merkezi girişinde STK temsilcilerinden oy istedi. Bazı adaylar broşürlerini dağıttı. İlçe ve beldelerden gelenler için araç kiralandı. Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Genel Merkezin STK görüşlerine önem verdiğini belirterek: “Adayların belirlenmesinde eğilim etkili olacak. Sonuçlar açıklanmayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim