** Petrol-İş üyelerini kapsayan toplu sözleşme, seçim öncesi imzalandı. Uzun süredir TPAO’da 6 ay süreyle geçici çalışan işçiler, artık 11 ay çalışabilecek. TPAO işçileri de ilk kez giyim yardımından faydalanacak.

SEÇİM ÖNCESİ İMZALANDI
TPAO ve BOTAŞ çalışanlarının da aralarında bulunduğu 181 bin işçiyi kapsayan sözleşme nihayet imzalandı. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, ülke genelinde 14 bin geçici işçi arasında yer alan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 50 geçici işçinin yeni protokolle çalışma süresinin 6 aydan 11 aya çıkarıldığını söyledi. 2 Yılı kapsayan toplu sözleşmede ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, üçüncü 6 ay için yüzde 3+enflasyon farkının verileceğini belirten Tekik: “Dördüncü 6 ay için de yüzde 3+enflasyon göz önünde bulundurulacak. İkinci yılın her ayı için 500 TL para+ücret şartı getirildi. 2150 TL ücrete 100 lira, 2250 TL ücrete 75, 2350 TL maaşlı işçiye de 50 lira artış yapılacak” dedi.

11 AY ÇALIŞMA HAKKI
Yıllardır TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 50’yi aşkın işçinin protokolle çalışma süresinin 11 aya çıkarılacağını da ifade eden Başkan Tekik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan ayından sonra skala görüşmelerine başlayacağız. Ayrıca her üyemizin Batman esnafından alınmak üzere 1970 TL’lik giyim yardımı da yapılacak. 1800 İşçiye ilk kez giyim yardımı yapılıyor. Bu da girişimlerimizle gerçekleşti. Skala görüşmelerini önemsiyoruz.”


“YENİ ÜYELER BEKLİYORUZ”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, şöyle devam etti: “Asli işlerde çalışan taşeron işçilerinin koşulları ile haklarının iyileştirilmesini bekliyoruz. Ayrıca sendikamıza üye olmalarını da diliyoruz. İş verenle sosyal haklar, ağır ve tehlikeli işler primi ile tahsil primi konularında görüşmelerde bulunacağız. İki konuda da zam talebimiz olacak. Bu ücretin yüzde 70 altına düşmemesini talep ediyoruz.”

“İŞÇİ SANDIĞA GİDECEK”
Petrol emekçisinin yarın sandık başına da gideceğini kaydeden Şube Başkanı Tekik: “Her şeyden önce seçimin kazasız, belasız ve ölümsüz geçmesi tek dileğimiz. İşçi hareketinin daha önceden HDP’ye oy vereceğine dikkat çekmiştik. Çünkü HDP, Türkiye için bir şanstır. Halkların Demokratik Partisi’nin güçlü bir şekilde Meclis’te olması gerekiyor. HDP’nin yüzde 10’luk barajı aşacağından eminiz. Seçim sonrasında da tüm parti liderlerinden gerginliği düşürecek açıklamalar bekliyoruz. Seçimin Batman ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim