* Yıl içinde 83 bin 740 kişiye cipli nüfus cüzdanı veren Batman Vatandaşlık ve Nüfus İl Müdürlüğü önünde bu kez söylenti, kuyruk oluşturdu. Günde 600 kişiye çipli kart veren Nüfus İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları uyarıyor: “Şu anda yeni nüfus cüzdanlarda 16 liralık ücret alınıyor. ‘Yeni cüzdanlardan 80 liraya alınacak’ söylentisi doğru değil. Sadece yüzde 2’lik artış olacak.”

GÜNDE BİN KİŞİ BAŞVURUYOR
Batman Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde yeni kimlik kart ücretlerinin 2018’de zamlanacağı söylentisi, izdihama neden oldu. Geçtiğimiz yıldan bu yana Batman kent merkezinde 83 bin 740 kişiye çipli nüfus cüzdanı verdiğini belirten Nüfus İl Müdürü Rıdvan Çelik: “Vatandaşların asılsız haberlere itibar etmemesini istiyoruz. Yeni nüfus cüzdanlarından alınan ücret 16 liradır. Bu ücrete yüzde 2'lik bir artış önümüzdeki yıl yansıyabilir. Bu da 20 lirayı geçmez. Önümüzdeki yılda nüfus cüzdan bedellerinin 80 lira olacağı söylentisi kesinlikle asılsızdır” dedi.

İZDİHAMLA KARŞILAŞTILAR
Nüfustaki görevlilerin büyük bir özveriyle çalıştığına da işaret eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Günde ortalama 600 kişiye çipli nüfus cüzdanı veriyoruz. Yeni kimlik verdiklerimizin iki katı olan bir kalabalıkla karşı karşıya kalıyoruz. Zaman zaman nüfus müdürlüğümüzün koridorları hastane koridorlarını andırıyor. Aşırı bir izdihamla karşı karşıyayız. Vatandaşların asılsız haberlere inanmamalarını istiyoruz.” Öte yandan Nüfus Müdürlüğü'nde yeni cüzdan talebinde bulunan Alaattin Noyan ise: “Sıramı bekliyorum ama dedikodular yüzünden her önüne gelen cüzdan almaya çalışınca, kuyrukta beklemek zorunda kalıyoruz. Görevliler ellerinden geleni yapıyorlar ama artış haberi nedeniyle mağdur oluyoruz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim