**Eğitim-Sen Batman Şubesi, son süreçte üyelerine yönelik baskı ve sürgünler nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Eğitim-Sen Eş Şube Başkanı Aziz Turay: “29 Aralık’taki grevden bu yana 1037 üyemiz hakkında soruşturma açıldı. Bazı üyelerimiz ise sürgün edildi” dedi.

ALKIŞLI PROTESTO
Eğitim-Sen Batman Şubesi yönetimi ve üyeleri, dün Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bir araya gelerek, basın açıklaması gerçekleştirdi. Bazı STK temsilcilerinin de destek verdiği açıklama öncesi Eğitim-Sen Eş Şube Başkanı Aziz Turay: “29 Aralık’ta KESK’e bağlı sendikaların iş bırakma grevinin ardından 1037 üyemiz hakkında soruşturma açıldı. Birçok üyemiz de sürgün edildi” dedi. Daha sonra basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen il yöneticisi Necati Dadak; “Batman özelinde sene başından itibaren Sason Savcılığı ve Batman Emniyet Müdürlüğü, üyelerimize sırf ceza verdirmek için sosyal paylaşım sitelerindeki yazılarını yıllar öncesine kadar taratarak, ifade ve kanaat hürriyetini hiçe sayarak soruşturmalar açmışlardır” diye konuştu.



“ÜYELERİMİZ SÜRGÜN EDİLİYOR”
 Eğitim-Sen yöneticisi Dadak, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Sason Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda açılan davada Sason baş temsilcimiz tutuksuz yargılanıyor olmasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınmış ve tamamen keyfi bir şekilde görevine iade edilmemektedir. Yine Gercüş baş temsilcimiz Gercüş merkezden Sason’un ücra bir köyüne sürgün edilmiştir. Kozluk baştemsilcimiz ve ilçe yöneticimiz hakkında yürütülen adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Onlarca üyemizin sosyal medya paylaşımları bahane edilerek emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınmıştır. En son geçen hafta Sason temsilciliğimizdeki bir yöneticimiz yine aynı gerekçelerle Gercüş’ün Midyat sınırındaki bir köyüne sürülmüştür. Adli yargılamada bir şey çıkmayacağını bilen Emniyet Müdürlüğü, dosyaları üyelerimize ceza vermek için pusuda bekleyen Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü de 657’nin hiçbir yerinde olmayan maddelere dayandırarak ceza ve sürgün kararlarıyla eğitimi ve eğitim emekçilerini savunmak yerine iktidarın siyasi savunuculuğuna soyunmuştur.”

“SİYASAL FAALİYETLERİ KİM YÜRÜTÜYOR
Açıklamanın son bölümünde ise şu iddialar öne sürüldü: “Eğitim-Sen siyasallaştı diye eleştirenlere soruyoruz; 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde AKP Milletvekili adayı ile seçimlerde bina sorumlusu olan Eğitim-Bir-Sen üyesi okul müdürlerini bir araya getirip toplantı alanlar (ki bunların içinde milli eğitim şube müdürleri de vardı) bunları nasıl tanımlamak gerekir. Bina sorumlusu Eğitim Bir-Senli okul müdürleri, AKP müşahidi mi ki seçime iki gün kala AKP’li adayla toplantı almaktadırlar. Bu toplantıları bilen teftiş kurulu neden sessiz kalmış soruşturma açmamıştır. Bu bir siyasi faaliyet değil midir? Bizler eğitim ve bilim emekçileri olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün içine düşmüş olduğu bu kirli siyeset batağından bir an önce sıyrılarak, Eğitim Sen üyesi eğitim emekçilerine saldırmak yerine Batman eğitim kalitesini nasıl yükseltirim diye düşünmesi ve kafa yorması gerekir.”

Editör: TE Bilişim